Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tudósítani akart a keddi, kaposvári tüntetésről, ezért kirúgták a fiatal újságírót az egyik helyi médiumtól. És még csak nem is főnökei, hanem a városháza sajtósa vonta meg a hozzáférését a hírportál adminfelületéhez- számolt be a botrányos estről a Népszava

Csak a munkáját akarta végezni Bogdán Erik, a Kaposvár Most újságírója, amikor jelezte főnökének, tudósítani szeretne a kedd esti kormányellenes tüntetésről. Feljebbvalója azonban jelezte, nem készülhet anyag a demonstrációról, vagy ha mégis, akkor csak a városháza engedélyével, de akkor sem ő, hanem egy tapasztaltabb kolléga írhatja majd meg a cikket.

Egyúttal közölte a főnököm, nem mehetek el a tüntetésre, mert az szembemegy az újság és a cég álláspontjaival – mondta a Népszavának Bogdán Erik, aki szűk egy éve dolgozott a Kaposvár Mostnál.

Azt is mondta, ha úgy döntök, mégis elmegyek, valószínű, hogy elválnak útjaink. – Mégis kiment. – Írni viszont nem akartam róla. Amikor vége lett a demonstrációnak, mivel én voltam a hírügyeletes, be akartam fejezni egy teljesen másik cikket, de az admin folyamatosan ledobott. Először azt hittem, az internettel van baj, ám aztán rájöttem, megvonták a hozzáférésemet az oldalhoz. Felhívtam az egyik kollégámat, mi történt, s tőle tudtam meg, hogy  a városháza lépett, mert féltek tőle, valami meggondolatlanságot csinálok.

Az is kiderült, hogy a polgármester sajtósának, Szekeres Alánnak adminjogosultsága van a portálhoz és a Facebook-oldalhoz. Korábban többször is előfordult, hogy átírta a kitett anyagokat, vagy ami rosszabb, egyszerűen levette őket.

Kedden például kaptunk egy rendőrségi közleményt a szerdai kaposvári, félpályás, forgalomlassító demonstrációról. Már eleve nem írhattuk meg a hírben, hogy tüntetés lesz, csak azt, hogy rendezvény miatt számítson mindenki lassabb haladásra, végül ez sem maradt kint, Szekeres levette. – Milyen minőségben? – Hivatalosan nincs státusza a lapnál, de ír cikkeket, igaz, azokat nem írja alá, s mi sem írhattuk oda a nevét.- számolt a be a helyi lapnál tapasztalható cenzúráról

Akkor most tegyük fel a kérdést, hogyan fog egy ilyen médium korrektül beszámolni az eseményekről, amelyet a polgármester kollégája cenzúráz? Arra kérünk, hogy oszd meg, hogy mindenki lássa, hogyan is működik a Fidesz sajtó.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here