Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Jártam az RTL Klub szerkesztőségébe, nem most, hanem lehet, hogy van annak már tíz éve is. Nyilván az emberek jelentős része, még soha nem járt egy TV News Roomjába, ezt a történetet csak azért írom meg, hogy senki se gondolja véletlenül se igaznak, azt amit most az MTV székház „elfoglalása” után be akar adni a Fidesz-propaganda, hogy egy TV az olyan, mint egy hadiüzem.

Lehet, hogy van annak már tíz éve is, hogy egy kellemes téli napon, az egyik RTL-ben dolgozó ismerősöm meginvitált, hogy megmutatja nekem, hogyan készül „Magyarország legnézettebb híradója”.

Nyilván kaptam az alkalmon, nem akarok senkit részletekkel untatni, de járhattam abba a blueboxba, ahol felveszik a RTL híradót, meg a Fókuszt, bemehettem a News Roomba, végig nézhettem, ahogy megvágnak egy híradós bejátszót, sőt még láthattam azt a szervert is, amin kimegy az adás a stúdióból.

Nos, sehol nem kellett 10 biztonsági őrrel viaskodni, hogy ide be lehet-e menni, akkor sem küldték rám sem a munkásőrséget, sem az üdvhadsereget, amikor elmentem pisilni és 5 percre eltévedtem.

Ha bementünk valahova tökre készséges kollégák, szerkesztők voltak, akik tök szívesen beszéltek, válaszoltak és mutatták meg, hogy mit dolgoznak, hogyan készül a híradó.

Na és itt álljunk meg: mert miért ne tették volna? Hát mi titok lenne egy olyan híradós anyagba, amit azért készítenek, hogy milliók lássák?

Mivel nekem ilyen tapasztalataim vannak egy TV működéséről, engem még jobban felháborít az, amit az MTV székházban műveltek hétfőn az ellenzéki országgyűlési képviselőkkel. 7-8 biztonsági őrrel terítenek le egy képviselőt, hogy az ne tudjon bemenni egy stúdióba, ahol jó eséllyel nem látott volna mást, mint kék vagy zöld falakat. Egy beteg rendszer beteg TV-je.

Aztán sokat gondolkodtam, hogy az RTL-nél miért ennyire szabadabb a légkör. Talán lehet, azért mert ott nem áll egy főfaszom szerkesztő a vágók feje felet és ad utasításokat, hogyan manipuláljanak egy anyagot. Ott azt akarják bemutatni, ami az igazság, azon meg nyilván nincs mit titkolni.

S más logikus magyarázat nincs az MTV paranoiás viselkedésére, csak egyet tudok találni: attól félhetnek, hogy az ellenzéki képviselők felveszik, hogy hírt hamisítanak, ahogy a szerkesztő kiadja egy kiskutyás riportra, hogy jó vágd be, hogy Soros György reggelire nyers kiskutyákat eszik és ezek a csöppségek is áldozatai lehetnek.

Nyilván, ha te most be akarnál sétálni az RTL News Roomjába szinte biztos, hogy nem engednének be. De abba is biztos vagyok, ha megjelenne a portán pár országgyűlési képviselő, akkor nem úgy fogadnák, mint az MTV-nél.

Szóval egy TV nem hadiüzem. S nem titok gyár, hiszen anyagait sok millióan nézhetik. Ha meg még is, akkor ott nem tisztességes szerkesztői munka folyik. Egy olyan üzemnél ami a termékeit a nyilvánosságnak gyártja, nincs mit titkolni és nem is lehet. Egy szabad TV-nél, mint az RTL nem is volt. Nos, arra kérlek oszd meg a történetem, hogy mindenki lássa, egy normális TV nem titkolózik.

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here