Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Minden jel szerint nem csak a magyar politika dörrent be karácsony előtt elég keményen, hanem a világ politika is. Putyin arra figyelmeztetett, hogy nem szabad alábecsülni a nukleáris háború veszélyét- mondta az orosz elnök a csütörtöki évzáró moszkvai sajtóértekezletén- írta a 444

Tegnap tartotta Vlagyimir Putyin az év záró moszkvai sajtótájékoztatóját, ahol arra figyelmeztetett, hogy nem szabad alábecsülni a nukleáris háború veszélyét és hogy a fegyverzetellenőrzés szerződési rendszerének széthullása fegyverkezési versenyhez vezet.

Szerinte Oroszország a szárazföldi állomásoztatású közepes és rövid hatótávolságú rakéták (INF) felszámolásáról és a hadászati nukleáris eszközök csökkentéséről szóló Start-3 szerződés amerikai felmondása esetén ugyanúgy a paritás fenntartására fog törekedni, ahogy azt tette azután is, hogy az USA kivonult a hadászati rakétavédelmi rendszerek kiépítését korlátozó (ABM) szerződésből.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy Oroszországnak vannak-e világuralmi törekvései, Vlagyimir Putyin kijelentette: Moszkva külpolitikájának célja a legkedvezőbb feltételek biztosítása az orosz gazdaság fejlődéséhez.

A NATO külső ellenségképének fenntartásához szükséges, a történelmi félelmeket kihasználó klisének nevezte az Oroszországgal szemben hangoztatott vádakat. Szerinte az USA törekszik dominanciára, a katonai költségvetése meghaladja a 700 milliárd dollárt, szemben a 46 milliárdos orosz büdzsével. De azt is kijelentette a orosz elnök, hogy Oroszországnak normalizálnia kell kapcsolatait az Egyesült Államokkal.

 

 

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here