Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ma jelentette be az üzemeltető közleményben, hogy ennyi volt, lehúzza a rolót Magyarország egyik ismert hírportálja. Azért rossz hír ez, mert tovább szűkül az ellenzéki, független nyilvánosság Magyarországon.

„Tisztelt olvasóink és partnereink! A Strat-Pol Kft., a Zoom.hu internetes hírportál üzemeltetője az újság működtetését a mai nappal befejezi, és a portált megszünteti. A cég továbbra is folytatja tevékenységét, de a média és a tájékoztatási piac területéről kivonul” – olvasható a portálon. A közleményt Dosek Rita, a Strat-Pol tulajdonosa, ügyvezetője jegyzi.

Az online lap tesztüzeme 2017 júliusában indult be. Az már az újraindulás volt, mivel Tarjányi Péter egyszer már indított ilyen néven hírportált, az 2008 áprilisától egy éven át működött. Azután felmondtak az összes dolgozónak, mivel a biztonságpolitikai szakértő egy olyan cégnek adta el a portál jogait, amely nem kívánta fenntartani az addigi tevékenységet.

A lap megbízott főszerkesztője, Farkas Csilla azt írta: „A tulajdonosi döntést a szerkesztőség csak elfogadni tudja, és sajnos mindössze egy ilyen közlemény az, ami ma Magyarországon bármelyik újságírónak marad, aki elveszíti az állását.

A Zoom.hu-t a főszerkesztőváltás és a csökkentett létszám ellenére a most állásukat veszítő újságírók nemcsak hogy a piacon tartották, de szegmensének meghatározó szereplőjévé is tették. Elhivatottságuknak köszönhetően az elmúlt hónapokban – az elvárt és a korábban ismert egyedi látogatószámokat jelentősen meghaladva – a portál az egyik legsikeresebb időszakát élte.

A Zoom.hu impresszumára kattintva olvashatóak az igazán fontos értékei az oldalnak, mind szakmailag, mind emberileg. Megtisztelő volt ennek a szerkesztőségnek a tagja lenni, hálával tartozom a Zoom.hu csapatának! A szerkesztőség a további kitartás reményében búcsúzik a még létező független sajtótól.”

A HVG úgy értesült, a Zoom.hu dolgozóinak munkaviszonya a mai nappal megszűnik – az újságírókat is teljesen váratlanul érte a döntés –, de az ünnepi időszakra előkészített cikkeik még megjelennek, az oldal az év végéig még elérhető lesz.

Ez nem túl jó hír, hiszen ezzel tovább szűkül Magyarországon az ellenzéki vagy független nyilvánosság, bár a Zoom.hu nem volt egy nagy szerkesztőség, de képes volt híreket előállítani és a munkáját kormányzati befolyás nélkül végezte.

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here