Dunaújváros
Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A fővárosban jelen pillanatban is tart a demonstráció a Fidesz-gyalázatos törvénye ellen, azonban ma,  azaz pénteken sem csupán Budapest demonstrál, az ország több nagyvárosában mentek utcára az emberek.

Már 2 hete tart az a tüntetés sorozat, ami azután robbant ki, hogy a Fidesz mindenféle érdemi egyeztetés nélkül, szabálytalanul áterőszakolta a parlament a rabszolgatörvényt, ami 400 órás túlóra lehetőséget biztosít a munkáltatóknak.

Budapest mellett vidék nagyvárosaiban is utcára mentek az emberek, ma is több városban volt demonstráció. Megmozdult Tatabánya, Győr, Székesfehérvár, Dunaújváros és Siófok is.

Tatabánya

Székesfehérváron egy órája fejeződött be a demonstráció, melyen részt vett az MSZP-Jobbik-DK-Momentum. Az indexnek arról számoltak, be hogy bár a megyei lap a FEOL kint volt a demonstráción, az  még sem számolt be az eseményekről (eddig).

Tatabányán a tüntetők a demonstráció végén a  Fidesz-székházhoz vonultak, amelyre egy pár matricát kiragasztottak, majd elénekelték a Himnuszt. A tömeg egy része elindult haza, a többiek a megyei újság szerkesztőségéhez, a „Kemmához” felkiáltással elindultak a helyi médiához.

Győrben immáron másodjára  tüntettek az emberek, melyhez most az Magyar Szocialista Párt, a Demokratikus Koalíció, a Lehet Más a Politika és a Momentum győri szervezete, valamint a Magyar Szolidaritás Mozgalom csatlakozott.

Beszédet mondott többek között Harangozó Tamás, az MSZP parlamenti képviselője és a menet ezután rendőri biztosítással a Király utcai Fidesz-irodához vonult, majd demokráciát követelve a Kisalföld szerkesztőségéhez ment, ahol ötpontos követelésüket dobták a postaládába. Meglepő módon, ha szűkszavúan is de a megyei portál beszámolt a tüntetésről és az öt pontról is.

Siófokon is volt tüntetés, az önkormányzat előtt ahol  beszédet mondott a város független polgármestere, Dr. Lengyel Róbert, Potocskáné Kőrösi Anita helyi Jobbikos országgyűlési képviselő, Völgyi Lajos MSZP-s önkormányzati képviselő, a DK-s Dr. Horváth Gábor és a Momentumos Nagy Dávid is.

Mindannyian az összefogás szükségességét és fontosságát emelték ki, a békés tüntetés „folytatjuk” skandálással ért véget. Továbbá Dunaújvárosban is hatalmas tömegek vonulat utcára, a rabszolgatörvény ellen tiltakozni.

Kedves olvasónk kérünk szépen oszd meg ezt a posztot, mivel a megyei médiumok nagyon nyögve nyelősen számolnak be a helyi tüntetésekről, hagy lássa mindenki, hogy nem csak Budapesten nem csitul a népharag.

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here