Egyre több körzetben nincs háziorvos, az aktív szakemberek vészesen elöregedtek, a fiatalok pedig csak minimálisan érdeklődnek a pálya iránt. Ha nem történik valami, 2020-ra egymillió ember maradhat háziorvos nélkül Magyarországon – írja a Népszava.

Komáromi Zoltán háziorvos közel egy éve árulja budai praxisát sikertelenül, hiába voltak érdeklődők, végül egyikből sem lett üzlet. Az egészségügyi szakértőként is tevékenykedő orvos pedig húsz éve építi praxisát, közel 2500 páciense van. A Népszava által idézett orvos nincs egyedül a problémával. A Pénzcentrumnak júliusban több, neve elhallgatását kérő orvos is nyilatkozott, az ország több részéről. Mind ugyanazt mondták: lehetetlen pénzzé tenni a praxist.

Egy friss kutatás is alátámasztja, sokakat érint a probléma: e szerint ugyanis a 60 év feletti háziorvosok 67,5 százaléka arra készül, hogy öt éven belül piacra dobja praxisát, az érdeklődők között azonban csak elvétve találni frissen végzett fiatalt.

Egy átlagos a Népszava cikke szerint praxis 8-10 millióba kerül, de a fővárosban nem ritka a 20 milliós ár sem. A praktizáló háziorvosok 11 százaléka már elmúlt 60 éves, 11 százalékuk pedig 70 felett jár. Ha valami nem történik, 2020-ra egymillió ember maradhat háziorvos nélkül az országban.

A propaganda média elhallgatja az igazságot, hamarosan nem lesz orvos, aki meggyógyítsa a betegeket, mart a Fidesz ennyire lezüllesztette az egészségügyet. Arra kérünk, hogy tájékoztass te egy megosztással, hagyj lássák az emberek Magyarország valódi problémáit.

 

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here