Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Havas Henrik is vendége volt az N1TV-n futó Saller című műsornak, ahol természetesen az ellenzéki képviselők MTV-s figyelemfelhívó akciója is téma volt.

A Fidesz propaganda azután, hogy ellenzéki képviselők egy napot bent töltöttek az MTV székházba, legkeményebben Bangóné Borbély Ildikóra csapott le. Még készítettek egy összevágott lejárató filmet is, melyben Bangóné azt javasolja az egyik képviselőtársának, hogy feküdjenek le a lépcső elé feltett kézzel a biztonsági őrök lábához. Persze a kisfilmből nem derül ki, hogy ezt egy tiltakozó akciónak szánta Bangóné azután, hogy Varjú Lászlót 6 biztonsági őr teperte le. Így a fideszes, Bangónét lejárató kisfilm olyan látszatot kelt, hogy a képviselők színészkedtek az MTV székházban. Erre mondaná Sztálin elvtárs, hogy ügyes.

Havas Henrik nem hagyta szó nélkül a Fidesz propagandáját és védelmébe vette Bangónét.

Már rögtön a műsor elején magához ragadta a szót a népszerű tévés, elmesélte hogy mi látható a filmben, majd azt is elmondta, hogy ő ezt a Majoros Péter (Majka) facebook oldalán látta, aki egy cinikus kommenttel tette ki.

Havas elolvasta az összes kommentet, mert érdekelte, hogy leesik-e a tantusz az embereknek, hogy valójában mi történt? Elmeséli, hogy 31 komment volt és egyetlen egy normális ember volt, aki felfogta, hogy ez egy performansz, ami ott történt. 

Majd kifejtette, hogy a Bangóné akár tudatosan is mondhatta volna a kamerába, hogy mit csináljanak. A beszélgetés több résztvevője is ezen a ponton közbe szól: nem értettem mi bajuk volt ezzel az embereknek?

Majd Havas erre azt a magyarázatot adja, hogy az, mert a jobboldali sajtó úgy állította be, hogy Bangóné Borbély Ildikó lelepleződőt, hogy ezt megtervezték. Hát persze.

Ez a televíziós tankönyvből egy fejezet, ami arról szól, hogy a televíziós a kamerájával megörökít egy spontán eseményt, mondjuk egy természeti katasztrófát. Vannak tervezett események, ilyen egy sajtótájékoztató vagy egy labdarúgó mérkőzés, amikor mindenki tudja, hogy miről van szó. Vannak az úgynevezett pszeudo események, amikor egy spontánnak tűnő eseményt megterveznek és az átverés szándékával megszerveznek. És van a performansz, mint amikor annak idején Halász Péter felravatalozta magát a műcsarnokban, senki nem gondolta, hogy Ő el akarja temettetni magát.

Nos, amikor ezek a képviselők hasra feküdtek, megbeszélték, hogy mi lesz, tulajdonképpen nem volt más, mint Halász Péter a koporsóban. Vannak olyan megtervezett események, amelyek a gesztussal akarnak valamire rámutatni.

Majd Havas a beszélgetés egy később pontján újra felhozza a témát, és elmondja ha visszaemlékszünk a Tienanmen téri tüntetésre, akkor a fehér inges fiú, aki feltett kézzel megállt a tank előtt, aztán az Arab tavasz azzal indult, hogy egy 19 éves zöldségkereskedő fiútól, aki ebből tartotta el a családját, megvonták az engedélyét és ezután leöntötte magát benzinnel. S utána sorra buktak meg a diktátorok. De az egész egy képpel kezdődött.

Ezzel én csak azt akarom mondani, hogy nagyon nagy jelentősége van a képnek és az érzelmi hatásoknak és ezzel én most nem akarom dicsőíteni a Bangónéékat és leszólni a tüntetést, de a tüntetés szimbólumok nélkül, látványos képek nélkül kutyafülét ér- vélekedik Havas Henrik

Mos kedves olvasónk, arra kérünk, hogy oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa, hogy a Fidesz-propaganda, hogy igyekszik manipulálni az embereket.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here