Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Magyar Hang írta meg, hogy mélységes megütközést keltett Szerbiában az a jéghideg hatalomtechnikai profizmus, amiről a nemrég tizedik születésnapját ünneplő kormánypárt, a Szerb Haladó Párt (SNS) vezetői beszéltek egy rendezvényen. Az Orbáni-politikát képviselő szerb párt neve akkor is felmerült, hogy összejátszanak Orbánnal amikor Gruevszki, macedón politikus bűnöző Magyarországra szökött.

Az Orbánnal szorosan együttműködő szerb párt politikusai most már teljesen nyíltan vállalták, milyen eszközökkel biztosítják, hogy a párt akarata mindig többségi véleménynek tűnjön, ahogy azt is, hogyan mozgósítják az embereket a rendezvényeikre és hogyan ellenőrzik őket. Sajnos Magyarországon is vannak jelek, hogy a Fidesz hasonló Facebook-kommandót működtett.

A párt egyik rendezvényén kiderült: az SNS-nek jelenleg 3456 bérkommentelője van. Az ő feladatuk az, hogy folyamatosan szajkózzák a párt álláspontját a különböző hírportálok hozzászólásai között vagy a legnagyobb közösségi hálón, például Facebookon.

Nevük is van, a lövöldözős játékokból, a béna, agyatlan számítógép által vezérelt nem túl hízelgő  „botok” nevet ragasztották rájuk.  Kiderült az is, hogy a botok az elmúlt évben csaknem 10 millió hozzászólást gyártottak 201 717 megjelent cikkhez. Ez a tűpontos szám arról is árulkodik, hogy a pártközpontban alaposan követik a trollhadsereg munkásságát.

Ennél is meghökkentőbb részletek derültek ki az orbánista gondolatokat valló szerb párt bértapsolóiról. Most arra derült fény, hogyan is ellenőrzik modern eszközökkel a bértapsolókat. Mint Damir Zobenica, az SNS vajdaságért felelős vezetője a pártösszejövetelen elmondta: amint az emberek felszállnak az autóbuszra, lefotózzák őket, és még az indulás előtt elküldik a fényképet a központba. Így már a busz érkezése előtt tudják, hányan indultak el Vajdaságból.

Persze néha azért homok is kerül a gépezetbe. Észrevették ugyanis, hogy a megutaztatott bértapsolók sokszor a busz megérkezése után egyszerűen eltűnnek, mert inkább elmennek a közeli kocsmákba vagy a boltokba vásárolni.

A haladók azonban már ennek a megelőzésére is kifejlesztettek egy módszert. Az újvidéki Zezelj híd felavatásánál például már olyan helyen parkoltak le a busszal, ahol a hídig vezető úton nem voltak sem boltok, sem pedig kávézók.

A Magyar Hang is megjegyzi,  hogy a Fidesz kitűnő viszonyt ápol a szerb haladókkal. Olyannyira, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 2016-ban a haladók pancsovai kampányrendezvényén elmondta: ha szerbiai magyarként szavazhatna, a Vajdasági Magyar Szövetségre, szerbként viszont az SNS-re adná voksát.

Magyarországon is vannak jelek, hogy a Fidesz ilyen vagy ehhez hasonló Facebook kommandót működtett. Több cikk már beszámolt róla, hogy egymástól független csoportokban más-más profilok, de szóról szóra ugyanazt a kommentet teszik. Például az ellenzéki blogokat, mint a Hír Hugót, Balra Magyart, Ellenszelet, Zsurpubit rendszeresen álhírportálozzák.

Természetesen nem csak ebben merül ki a tevékenységük, az ellenzéki csoportokban a pártokat egymásnak ugrasztó álláspontot képviselnek, ezzel is fenntartva az ellenzék megosztottságát.  Érdemes ezekre figyelni és nem bedőlni nekik.

Téged pedig kedves olvasó, arra kérünk, hogy oszd meg ezt a posztot, hogy mások is lássák az Orbáni-politika része a Facebookon történő manipulálás.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here