Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Minden jel szerint titokba próbált az Orbán-kormány suttyómba kitolni egy hatalmas összeget sportra és egyházakra, legalább is erre lehet következtetni abból, hogy a Magyar Közlöny legutóbbi száma, amiben ezek tételek szerepelnek, szinte észrevétlenül jelent meg vasárnap

Az ünnepek és az év vége alkalmából a kormány idén is megnyitotta a pénzcsapot, szépen titokban. A Portfolio.hu szakportál azonban átnézte a Magyar Közlöny legutóbbi számát, ami közvetlenül karácsony előtt,  vasárnap jelent meg, meg is jegyzik, hogy évek óta nem láttunk olyat, hogy vasárnap jelenik meg Magyar Közlöny.

Ebből kiderült, hogy a december végén a kormány 150 kisebb-nagyobb fejlesztési célra összesen bő 72 milliárd forintot szórt el. Ezek nagy része sportra ment vagy az egyházakat támogatták velük.

Az egyes feladatok forrásszükségletének biztosításáról című kormányhatározatban összesen 73 tételt sorol fel, amik közül a legtöbb pénzt, 3,3 milliárd forintot, a Nyíregyházi Atlétikai Centrum megvalósítására szántak. De kapott 80 millió forintot a Szőlősi György által vezetett Magyar Sportújságírók Szövetsége és a fideszes képviselő, Tállai András klubja, a Mezőkövesd-Zsóry is 500 millióhoz jutott, hogy sportszállót építsen.

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség is kapott félmilliárdot, ahogy számos egyéb sportszövetség is, mint például a Magyar Kézilabda Utánpótlásért Alapítvány 1,7 milliárdot, a Rátgéber Kosárlabda Akadémia 1,5 milliárdot, a Budafoki Munkás Testedző Egyesület bő 1,4 milliárdot kapott.

A Határon túli célú költségvetési támogatások biztosításáról szóló kormányhatározatban összesen 32,8 milliárd forintot osztottak ki. Az egyik legnagyobb kedvezményezett a Sapientia Alapítvány, amely összesen 7,6 milliárd forintot kap. De kap 2,17 milliárdot a csíkszeredai focicsapat is, amely közeli partnere a felcsúti csapatnak. A csíkszeredai csapat kollégiumát maga Mészáros Lőrinc avatta fel. Mellette a Sepsiszentgyörgyi Labdarúgó Akadémia is kapott 2,1 milliárdot.

Az Egyházi célú támogatások biztosításáról című kormányhatározatban 21 milliárd forintot osztottak szét különböző egyházi szervezetek között. Ebből a legnagyobb tétel a Magyar Katolikus Egyház országos óvodafejlesztési programja, ami összesen 5,9 milliárdot szánt a kormány.

Ezeken kívül a szintén fideszes képviselő, Lezsák Sándorhoz köthető Lakiteleki Népfőiskoljának is leesett 790 milliós támogatás beruházási célokra, így karácsony előtt.

Kedves olvasó, arra kérünk, hogy oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa: ezeknek még az ünnep sem szent, ha pénz síbolásról van szó.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here