Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Már látom a szemeim előtt, hogy az MTV csodás szerkesztői azt is megpróbálják beadni, hogy az olasz katolikus egyház mögött is Soros György van és őket is a Soros hálózat irányítja. Mi mást mondhatnának a Fidesz beteges propagandistái erre a hírre?

A Népszava számolt be arról, hogy Olaszországban a katolikus egyház nem hallgatja csöndben az Orbáni-politikát képviselő, jobboldali és radikális Liga elnökének uszító, gyűlöletkeltő kijelentéseit.

A Famiglia Cristiana katolikus lap rendre figyelmeztet arra, álkereszténység az, amit Orbán Viktor olasz haverja és szövetségese, Matteo Salvini – aki egyben belügyminiszter is – művel.

Bár a kereszténység bástyájának nevezi magát, valójában éppen a vallást csúfolja meg- írja az olasz rangos vallási újság Matteo Salviniről.

A belügyminiszter még a márciusi választás előtt egy hónappal rózsafüzért és Bibliát a kezében tartva esküdött hűséget az olaszoknak. Számára a kereszténység annyit jelent, hogy harsogva követeli, minden iskolateremben tegyék kötelezővé a keresztet és védjék meg a hagyományos családmodellt. Ezek az álkeresztény kijelentések azonban Olaszországban hidegen hagyják az egyházi vezetést – emlékeztetett a rangos Politico című újság is.

Sőt az olasz katolikusok odáig elmentek az Orbáni-politikát képviselő Salvini bírálatában, hogy a tekintélyes egyházi vezető, Mario Delpini milánói érsek egyenesen azzal vádolta, hogy politikai célokra használja fel a vallást.

Antonio Rizzolo olasz pap és újságíró pedig a Famiglia Cristiana hasábjain figyelmeztetett arra: a katolikusok kötelessége, hogy felemeljék szavukat az olyan politikai hangnemmel szemben, ami az erőszak elharapózásához vezet. Mint mondta, a belügyminiszter retorikája elfogadhatatlan sok katolikus számára.

Olaszországban az egyház nyíltan fellép a kereszténységbe csomagolt az Orbáni-politikához hasonló gyűlöletkeltés ellen. A Famiglia Cristianát egyébként 1931-ben alapította a Gruppo San Paolo kiadó, amely egyebek mellett katolikus könyveket is publikál. A lap többször is élesen bírálta Salvini Orbánéhoz hasonló, a migránsokkal szemben gyűlöletet szító politikáját is.

Nyilván a Fidesz-propaganda média nem fogja bemutatni, hogy Olaszországban a katolikus egyház a legkevésbé sem vevő az olyan gyenge minőségű politikára, mint amit Orbán is képvisel, ezért arra kérünk, hogy oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa: az Orbáni politika nem egy követendő irány.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here