Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Az ATV híradója számolt be róla, hogy idén szilveszterkor is bőven akadt munkája az állatmentőknek – szinte az egész éjszakát az utcán töltötték. Sérült, sokkos állapotban lévő állatokhoz, főleg kutyákhoz riasztották őket.

Minden évben felhívják a figyelmet a szilveszteri veszélyekre, az eltűnt állatok száma most sem csökkent. Sőt egy gyalázatos rekordot döntött a petárda és tűzijáték balesetben elpusztult kutyák száma.

Idén is akadt nehéz pillanatokból bőven az állatmentőknél. Az ATV híradó beszámolt róla, hogy például egy 11 éves kutyusra a 19. kerületben találtak rá az éjszakai járőrözés közben. A hasa és a lába is megsérült, a sebeket összevarrták, most megfigyelés alatt tartják és keresik a gazdáját.

„Sajnos idén megdöntöttük az elhalálozási rekordot, a balesetben elhunyt kutyák számát, úgyhogy ezt ilyen szomorú szilveszternek is mondhatjuk mi állatvédők” -mondja az ATV Híradónak Nemes Ferenc állatmentő

Az illegális petárdázás és a felelőtlen gazdák miatt bővült a lakók száma  az állatmenhelyeken is. A bejelentések száma évek óta nem hogy nem csökken, egyre több állat tűnik el vagy sérül meg. A gazdákat pedig sokszor nehéz megtalálni, hiába van ugyanis chip az állatban, a telefonszámot legtöbbször nem frissítik a tulajdonosok.

A szilveszteri állatmentő ügyelet oldalára folyamatosan kerültek ki a fotók sérült, sokkos állapotban lévő  megtalált állatokról, így akinek elmenekült a szilveszteri petárdázás miatt a kutyusa érdemes megnézni ezen az oldalon.

Akkor is segítségért lehet fordulni a Szilveszteri Állatmentő Ügyelethez, ha január 6-áig valaki elkóborolt kutyával találkozik. Itt lehet találni egy leírást, hogy mit kell ilyen esetben csinálni és egy telefonszámot is, ahova ilyen esetben fordulni lehet.

Arra kérünk, hogy oszd meg ezt a posztot, hogy mindenkiben tudatosuljon milyen veszélyei vannak a szilveszteri petárdázásnak és ha eltűnt valakinek a kutyája hol érdemes keresni!

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here