Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Nagyon ciki, de ahogy a Fidesz-propaganda sulykolja Orbánról, a “világ legerősebb vezetőjét, aki után megy egész Európa, sajnos nem ismerték” fel Brazíliában, Orbán Viktort összekeverték a hivatalosan feltöltött képeken egy amerikai miniszterrel- szúrta ki az index

“Az Egyesült Államok külügyminisztere találkozott a brazil elnökkel” – írta a brazil kormány Twittere Bolsonaro új brazil elnök beiktatási fotója alá. A brazil elnök beiktatási eseményén készült fotón, Orbánt összekeverték  Michael Pompeoval, az USA  külügyminiszterével.

A hiba senkinek sem tűnt fel Brazíliában, csak az USA brazíliai nagykövetsége hívta fel a figyelmet, hogy valami nem stimmel, de ők sem tudták megmondani Orbánról, hogy kicsoda.

Az Egyesült Államok brazil nagykövetsége azt írta a kép alá, hogy  köszöni az említést, de megjegyezte, hogy annak az úrnak semmi köze az országukhoz és hogy nem Michael Pompeo van a képen.

Miután az USA nagykövetsége jelezte a tévedést kijavították a hibát. Szomorú, de minden jel szerint Brazíliában még nem hallottak arról, hogy Orbán mekkora nagy ember is és ő utána megy egész Európa.

Brazíliában 2018. október 28-án tartottak elnökválasztást, amit a most beiktatott Jair Bolsonaro szélsőjobboldali jelölt nyert meg a második fordulóban elért 55,2 százalékos eredménnyel.

Bolsonaro ellenfele, a baloldali Munkáspárt jelöltje, Fernando Haddad a szavazatok 44,8 százalékát szerezte meg.

A 63 éves politikus Brazília 38. elnöke lett és politikai pályája hasonlít Orbánhoz, aki a liberális Fideszből csinált egy szélsőjobboldali mozgalmat. Bolsonaro is hasonló utat járt be, a Szociálliberális Párthoz csatlakozott, ahol egy markáns konzervatív szélsőjobbos oldalt foglalt el. Ennek következtében a párt liberális csoportja, a Livres elhagyta a pártot.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here