Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ismét sikerült Fideszéknek egy botrányos parlamenti napot lerendezniük, most az borzolta a kedélyeket, hogy reggel nekifutásból Kövér László parlamenti kitiltással kezdte a napot, – számolt be a Blikk. Még szerencse, hogy Fideszék senkit nem akarnak elhallgattatni.

Kövér László már reggel nekifutásból kitiltott egy trükkel pár számára nem kívánatos ellenzéki vezetőt  a parlamentből, ma volt ugyanis az ellenzék kezdeményezésére össze hívott rendkívüli ülés a rabszolgatörvény és az elmúlt hetek belpolitikai eseményei kapcsán.

Mint korábban beszámoltunk róla, a házelnök azt követően volt kénytelen összehívni  a rendkívüli ülést, hogy azt valamennyi, frakcióval rendelkező ellenzéki párt, a Jobbik, az MSZP, a DK, az LMP és a Párbeszéd, valamint a független képviselők egy része is kezdeményezte.

Az ülés tervezett napirendjén, az interpellációk mellett, egyetlen határozati javaslat szerepelt: annak megállapítása, hogy  december 12-én szabálytalanul zajlott a szavazás az ülésteremben többek között a rabszolgatörvényről, továbbá december 16-17-én jogtalanul léptek fel az ellenzéki képviselőkkel szemben a köztelevízió székházában.

Természetesen a Fidesz nem mert részt venni a fajsúlyos kérdések megvitatásában, így nem mentek el és az ülés határozatképtelen lett.

Azonban már reggel kitört a balhé, mert Kövér László demokráciát Észak-Koreába jár tanulni. Pénteken reggel kilenc óra körül Szél Bernadett arról számolt be a Facebook-oldalán, hogy egy trükkel kitiltották a Momentum elnökségi tagjait a Parlamentből.

Szél beszámolójából az derül ki, hogy Kövér László letiltotta a beléptetést az országgyűlés épületében, így nem tudottak bemenni a Momentum elnökségi tagjai, akiket az ellenzék hívott meg, valamint a bejáratokat is lezárták egy kivételével, így az újságíróknak is sorba kellett állniuk.

Hogy egy ülésen lesznek e külsős vendégek és hogy kik azt előre tudhatják Kövérék, hiszen a beléptetéshez le kell adni a neveket. Tehát joggal feltételezhető, hogy Kövér szándékosan lehetetlenítette el a számára nem kívánatos ellenzéki vezetők bejutását az országházba.

Egyébként a Fidesz által vita képtelené tett parlamenti ülésről a teljes ellenzék is kivonult a Kossuth térre. Az MSZP, DK és Párbeszéd előtte tett egy külön fogadalmat, de a Kossuth téri sajtótájékoztatóra már az LMP, a Jobbik és a Momentum is csatlakozott, ahol újra elmondták ezt a fogadalmat.

A képviselők által tett fogadalom elítéli az országgyűlési képviselők fizikai bántalmazását, a közmédia fideszes pártszolgálatát, követeli a rabszolgatörvény eltörlését, a kevesebb rendőri túlórát, a független bíróságokat, az európai ügyészséghez csatlakozást.

A sajtótájékoztatón az ellenzéki pártok vezetői többek között arra kértek minden ellenzékit, hogy jöjjön el most szombaton, azaz január 5-én a nagy közös ellenzéki demonstrációra 14 órára a Hősök terére.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here