illusztráció, forrás: mno
Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Népszava számolt be arról, hogy a szakszervezetek egy négypontos követeléslistában rögzítették az országos sztrájk céljait, ezen feltételek nem teljesülése esetén lehet országos munkabeszüntetés. Ez a sztrájkszervezés első lépése

A sztrájk szervezés első lépése az, hogy a szakszervezeteknek pontosan rögzíteni kell, hogy minek a nem teljesülése esetén lépnek sztrájkba a munkavállalók. Ezt az első lépést tették most meg a szakszervezetek, ezzel elindult az országos sztrájk szervezése.

Az összeállított sztrájkköveteléseket a szakszervezetek a szombati budapesti demonstráción hirdetik meg. Az sztrájkot lényegében előkészítő operatív munkacsoport a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) több tagszervezetéből, a közszférát képviselő Szakszervezetek Együttműködési Fórumából (SZEF), az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT) vezetőiből és a Liga Szakszervezetek egyik legerősebb tömörülésének, az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (EVDSZ) elnökéből ált össze.

Nos az alábbi négypontos sztrájkköveteléseket fogják meghirdetni most szombaton 14 órától a Hősök terén:

1.) Módosítsák a Munka törvénykönyvét, hogy az a mostaninál sokkal jobban vegye figyelembe a munkavállalók érdekeit, a rabszolgatörvényként elhíresült túlóra szabályozást pedig vonja vissza a kormány!

2.) Itt fogalmazzák meg béremelési elvárásaikat. Ebben benne lesz a minimálbér két számjegyű emelésétől a cafetéria visszaállításán át a közszféra béreinek rendezéséig sok, a szakszervezetek szerint régóta várt lépés.

3.) Az érdekvédők követelik a sztrájkjog újraszabályozását, érdemi párbeszédet, előzetes egyeztetést várnak el a dolgozókat érintő törvények módosításánál.

4.) Követelik egy rugalmasabb nyugdíjba vonulási rendszer kidolgozását, a korengedményes nyugdíjak korszerűbb formában történő visszahozásától a megváltozott munkaképességű dolgozók tisztességes támogatásáig.

A sztrájkköveteléseket szombatra meghirdetett fővárosi tüntetés szónokai közül várhatóan Kordás László MASZSZ elnöke olvassa majd fel az egybegyűlteknek.

A Népszava cikkéből kiderül, hogy a sztrájkkövetelések megfogalmazása azért is egy nagyon fontos lépés, mert több falsúlyos szakszervezet csak ezután tud dönteni, hogy csatlakoznak e az országos sztrájkhoz.

Ilyen például a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VTDSZSZ), a szakszervezet elnöke, Gulyás Attila elmondta, hogy a csatlakozás a BKV-nál függ a helyi bértárgyalásoktól is, s ez így van az ország számtalan pontján. A fővárosi közlekedési cég vezetői még nem tettek ajánlatot a 2019-es emelés mértékére, de a dolgozók érdekvédői az országos emelésként elfogadott 8 százalékot biztosan nem írják alá, csakis két számjegyű bérnövekedést tartanak elfogadhatónak – jelentette ki a VTDSZSZ elnöke.

A kormány média biztos nem fog beszámolni a szakszervezetek jogos követeléseiről ezért arra kérünk oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa, pontosan miért is akarnak sztrájkolni a munkavállalók.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here