Még két ünnep között volt vendég a Hír TV Európai Híradó című műsorának a Fidesz prominens politikusa, Navracsics Tibor, európai biztos. Ez az a pozíció, ami kvázi a miniszteri szintnek felel meg az Unióban.

Interjút adott a Hír Tv-nek Navracsics Tibor uniós biztos, korábbi miniszterelnök-helyettes és külügyminiszter- szúrta ki a Magyar Narancs. Mindenki legnagyobb meglepetésére a Fidesz-propagandával ellentétes nyilatkozatot adott és nem egy hanyatló Európáról számolt be.

Ráadásul a CEU ügye is felmerült, itt sem egy Soros-egyetem rémképét vázolta fel Navracsics. A CEU-val kapcsolatban azt mondta, hogy az Európai Bizottságnak nem lehet hivatalos álláspontja, mert az oktatás az nemzeti hatáskörben lévő kérdés.

Azonban a személyes álláspontja Navracsics Tibornak az, hogy reméli, hogy végül nem csorbul a magyar felsőoktatás és végül nem fog elköltözni a CEU.

A fideszes politikus majd hosszasan sorolta azokat a sikereket, melyeket elért az EU például az ERASMUS ösztöndíjak területén, beszélt  bizottsági munkájáról és az Európai Unió ügyes-bajos dolgairól is kérdezték, de nem azt a választ kapták, amit a kormánypárti politikusoktól eddig megszokhattak.

A kormányzat ugyanis általában azt hangoztatja, hogy az EU ma válságban van, vezetőit pedig le kell váltani, és a Fidesz propagandában egy hanyatló Európa képe rajzolódik ki,  ehhez képest Navracsics azt mondta, szerinte az Európai Unió jobb állapotban van most, mint a ciklus elején, amikor „átvették”.

A politikus beszélt saját jövőjéről is: elárulta, hogy nincs forgatókönyve, egyelőre nem tudja, hol folytatja, de nem tartja valószínűnek, hogy visszatér a magyar politikai életbe – bár, ahogy fogalmazott, „semmit nem tud kizárni”.

Az Orbán-kormány Trócsányi László jelenlegi igazságügyi miniszter jelölheti a következő uniós biztosnak, miután Navracsics Tibor mandátuma lejár.

Arra kérünk, hogy oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa, a Fidesz értelmesebb fele sem tud már egyértelműen azonosulni az Orbáni-politikával!

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here