Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ahogy már beszámoltunk róla meglehetősen cudar, kemény téli időjárás ellenére is hatalmas tömeg gyűlt össze, hogy titkozzon a Fidesz gyalázatos törvénye, a rabszolgatörvény ellen. A fővárosi Hősök tere teljesen megtelt, a hatalmas tömeg átvonult a Kossuth térre, hogy meghallgassa a beszédeket.

Mivel a közszolgálati TV nem fog tudósítani, kérjük oszd meg ezt a posztot, hogy minél több emberhez eljusson a tüntetés üzenet!

Ismét hatalmas tízezres tömeg vonult az utcára, hogy titkozzon a rabszolga törvény ellen. Az index számolt be róla, hogy a kisföldalattira nem lehetett felférni, annyian érkeztek a kemény téli időben a Hősök terére.

Majd  a tömeg skandálva átvonult a Kossuth térre, ahol a beszédek elkezdtek. A „Nem leszünk rabszolgák!” és az „Orbán takarodj!” hangzott eddig fel, de a „Nem félünk!” -et is skandálták.

 

A teljes tüntetést itt tudod visszanézni, a beszédek 2 óra 7 percnél kezdődnek, tekerj oda:

A videónak hangja is van, amit a jobb alsó sarokban lehet felhúzni!

 

Az első felszólaló Kordás László, a szakszervezeti szövetség elnöke köszönet mondott mindenkinek, aki aktívan küzdött is azért, hogy a dolgozóknak újra visszajöjjön a becsülete. Szerinte a kormány és a tőke sarokba szorította a magyar dolgozókat és napról napra egyre többet vesznek el tőlük.

A cél az, hogy a dolgozóknak újra visszajöjjön a becsülete, erre ma nagy szükség van. Ezek a napok egységbe kovácsoltak minket, kemények vagyunk, és mindvégig kitartunk, mondta

Elég volt abból, hogy mindhalálig dolgozzanak az emberek, főleg úgy, hogy mások döntöttek a sorsukról úgy, hogy az ő érdeküket szerintiként próbálták beállítani a döntéseket.

„A kormány magunkra hagyott minket, saját népe helyett az ordas lelkű profitvadászokat választotta.” Ezután ismertette a szakszervezetek korábban megfogalmazott 4 pontját.

 Követelik

1.) a rabszolgatörvény eltörlését, hogy ne kelljen félniük a munkahelyen,

2.)a tisztességes munkáért járó tisztességes béreket, hogy ne kelljen elhagyniuk a hazájuk,

3.)a sztrájktörvény módosítását, hogy megvédhessék magukat a munkahelyen,

4.)és jobb munkakörülményeket.

Kordás munkabeszüntetéseket és útlezárásokat jelentett be, amiért a kormány, és személy szerint a miniszterelnök lesz a felelős.

Kedden személyesen fogják átadni a kormánynak a dolgozó nép követeléséről szóló dokumentumot. A miniszterelnöknek 5 napja lesz a felállítania a tárgyalódelegációt. És ha nincs válasz, „akkor jöjjön, aminek jönnie kell. Az már ezután következők a miniszterelnök felelőssége”-mondta

Kérte, hogy mindenki írja alá a 4 pontról szóló petíciót. Végül január 19-re országos demonstrációt hirdetett.

Majd a politikai blokkban a DK-s Molnár Csaba azt mondta, hogy akkor sem mennek haza, ha Orbán Viktor visszavonja a túlóratörvényt, mert nem Orbán egyik, vagy másik törvénye, hanem az egész rendszer ellen küzdenek, és addig lázadnak, amíg meg nem döntik azt. A lázadókat nem köti az illiberális alkotmány, egy igazi rendszerváltást akarnak, mondta. Ők nem a kormány, hanem az egész rendszer ellenzékének tekintik magukat.

A jobbikos Jakab Péter heves beszédével folytatódott a tüntetés. A politikus elmondta, hogy a rabszolgatörvényről ne Orbán, hanem a nép döntsön. Már csak azért sem, mert amikor Orbánék nemzeti egységet hirdettek, akkor épp sorosista csőcseléknek nevezte az ellenzéket, akik csak hullahegyeket hagynak maguk után, világosan bemutatva, milyen egységről is beszélnek.

Az MSZP-s Tóth Bertalan szerint ez még csak a bemelegítés, és folytatniuk kell. Szerinte megteremtették az egységet a parlamentben, és az utcán is. „Teremtsük meg az egységet az európai parlamenti, és az önkormányzati választásokon is! Egy az egy ellen!” – mondta.

Az utolsó felszólaló Karácsony Gergely  volt. Elmondta hogy „Csoda történik velünk. Oszd meg és uralkodj trükköt magyar demokratákkal már nem lehet elsütni. Egység van szakszervezetek, civilek, pártok és szabadságot szerető magyarok között.

A tüntetésen beszédeket mondtak:

Szakszervezetek:

  • Szűcs Tamás (OSZD, PDSz)
  • László Zoltán (Vasas)
  • Földiák András (SZEF)
  • Kordás László (MASZSZ)
  • Törley Katalin (Tanítanék)

Civilek:

  • Misetics Bálint és Udvarhelyi Tessza (AVM, Közélet Iskolája)
  • Juhász Vera (civil aktivista)
  • Benedek Márton (Hazajöttünk Túlórázni Csoport)
  • Ábrahám Júlia (Mindenki Magyarország Mozgalom)

Pártok:

  • Molnár Csaba (DK)
  • Szél Bernadett (Függetlenek)
  • Jakab Péter (Jobbik)
  • Csárdi Antal (LMP)
  • Bősz Anett (Liberálisok)
  • Donáth Anna (Momentum)
  • Tóth Bertalan (MSZP)
  • Karácsony Gergely (Párbeszéd)

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here