Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Mérce számolt be, hogy a rendvédelmi dolgozóknál is kiverte a kormány döntése a biztosítékot és egy érdekes módját választották a tiltakozásnak: tömegesen posztolják Facebookon, hogy valójában mennyit is keresnek.

Pár napja jelent meg a hír, hogy a börtönőrök érdekképviselete, a Független Büntetés-végrehajtási Szakszervezetek Országos Szövetsége nem lett kifejezetten boldog attól, hogy Kontrát Károly január másodikán bejelentette, újabb 5%-al emelkedik az „arra jogosult” rendvédelmi dolgozók fizetése.

A Mérce arról számolt be, hogy azonban nem csak ők mutatták ki elégedetlenségüket azzal kapcsolatban, hogy hogyan valósult meg a bérfejlesztés, hanem a rendőrök is. A Független Rendőr Szakszervezet január harmadikán közölte a honlapján, hogy az államtitkár bejelentésében elhangzó pozitív csengésű hírekkel szemben ők inkább azt látják, hogy „az állomány 40%-a, mintegy 17 ezer rendőr idén egyetlen forint illetményemelés sem kap”.

A pártoktól teljesen független Zsaruellátó Facebook oldalára pedig tegnap szinte percenként kerültek fel új fényképek és üzenetek, melyekben rendőrök osztották meg a tényleges fizetésüket, azt, hogy milyen pozícióban vannak és mennyit túlóráztak, illetve személyes történeteiket- írja a Mérce

A rendőröknek tilos politikai szerepet és tevékenységet vállalniuk,  éppen ezért a Zsaruellátó mindenkinek egy közleményben felhívta az akciójával kapcsolatban a figyelmét, hogy ők politikailag a kezdetektől fogva függetlenek és őket nem érdekli egyik oldal sem, megjegyzik ez így is fog maradni! „Azt szeretnénk, ha a jövőben az egyenruhásaink gondjairól vagy éppen örömeiről szóló posztjainkat nem használnák fel egyes oldalak politikai érdekekből, önös célokra!” -szögezik le.

Az oldalon megjelent fizetési csekkek mellett egy-egy beszámoló is található, például egy Fejér Megyei rendőrnek 10 év szolgálat után a fizetése 152. 977 forint. Megjegyzi azt is, hogy 30 évesen nem mer gyereket vállalni. Mint írja, „agyalok a leszerelésen, pedig az álmom volt és bíztam minden évben, hogy változik. Kiöltek már mindent”

 

Egy járőrvezető is beküldte a fizetését, ő 11 évet taposott le eddig a testületnél. Mint írja „Sajnálom, hogy így leamortizálják ezt a szép hivatást. Jelenleg jómagam is tanulom az új szakmám, ha nem változnak a dolgok jó irányba sajnos én is pályaelhagyó leszek.”

Több rendvédelmi dolgozó nyílt levelet is írt az oldalnak. Az egyik olyat, amiből mindenki megérti, hogy mi is a probléma, most zárásképpen változtatások nélkül közlünk:

Az elmúlt időszakban elég sok bizonyíték látott napvilágot a siralmas mértékű rendőr fizetésekről. És mint hivatásos, ezt szintén meg tudom erősíteni. Én nem csak abból a megvilágításból szeretném megközelíteni a témát, hogy anyagilag mennyire siralmas a helyzet. Lehetne, mert egyébként tényleg az.

Kontrát Károly BM államtitkár Úr elég szépen elhúzta a mézesmadzagot a Tisztelt Állampolgárok előtt, aminek nem teljes a valóságtartalma. Példálózik a a tiszthelyettes járőrvezetővel, baleseti helyszínelővel, a tiszt főnyomozóval. Ez mind szép számok voltak, csak éppen kissé elrugaszkodva a valóságtól.

Kezdve ott, hogy jelen állás szerint jó pár év szükséges ahhoz, hogy valaki előre tudjon lépni. Addig konkrétan a járőr fizetésből kell élnie napról-napra, hónapról-hónapra. Ez persze nem okoz problémát amíg valaki a szüleivel él, de ha külön életet akar kezdeni, akkor az éhen haláshoz sok, de az élethez kevés.

Személy szerint 2017. júliusáig kaptam az emelést, mivel előtte, 2016-ban 10 éves munkaviszony jogán szolgálati időpótlékra lettem jogosult.

Azóta semmi, azaz 0 Ft béremelésben részesültem, annak ellenére, hogy nyomozóként magasabb bérkategóriát képviselek. Személy szerint én nem panaszkodom anyagi problémákra, de ezzel egyidejűleg a közterületi szolgálatot teljesítő járőrök helyzete kilátástalan.

Üzenem a károgóknak, hogy igen, a járőrök már nem fognak sokáig maradni a rendőri pályán, mivel akivel beszéltem, az szinte kivétel nélkül már csinálja az OKJ képzést, vagy éppen másodállást vállal. Ez alapján már csak idő kérdése, hogy mikor dobbant, és a helyzet az, hogy az emberek csak elmennek, de helyükre senki nem jön.
Nem tudok olyat mondani, akinek nem a leszerelés áll a jövőképében.

Miközben a kormány nyomja a PR dumát, hogy ennyi és ennyi emelést kapnak a rendőrök.”

Légy szolidáris a rendőrökkel oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa a rendvételmisek  tiltakozását is.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here