Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Politico, a rangos európai portál rendre közre adja az Európai Parlamenti választásokra szóló előrejelzését, most a Magyarországról szóló mandátumbecslése jelent meg, ami akár figyelmeztető erővel is bírhatna a külön listákkal indulni kívánó ellenzék számára.

A Politico mandátum becslése rögtön egy figyelmeztető erejű állítással kezdődik, mint írják az ellenzék elveszti a voksok körülbelül 10 százalékát az 5 százalékot el nem érő önálló ellenzéki párt listákra leadott szavazatok miatt, mivel csak az 5 százalékos küszöböt meghaladó pártok szerezhetnek mandátumot.

Tehát a voksok legalább 10 százaléka elvész az 5 százalékot el nem érő pártokra leadott szavazatok miatt, így a mostani ciklushoz képest kevesebb ellenzéki szervezet szerezhet mandátumot. A Fidesznek jó esélye van, hogy 880 ezer szavazattal nyerje meg a választást ezzel a Fidesz növelje a mandátumainak számát, 13-14 helyet szerezhet meg a 21-ből, bár a párt hivatalosan 16-ot szeretne.- teszik hozzá.

Kattintson a képre, nagyobb lesz! További országok előrejelzését itt találja!

Így csak a maradék mandátumokon osztozkodhat az ellenzék. A Jobbikról azt írja az elemzés, hogy egy hagyományosan szélsőjobboldali párt, ami a centrum felé indult el, majd kettészakadt, miután szélsőségesebb politikusai elhagyták. Ez a szakadás azt jelenti, hogy 15 százaléknál jobb eredményt nehezen érhet el, így 3 helyet szerezhet meg. Érdekes lehet, ha a Jobbik megpróbál belépni az Európai Néppártba és a centrumpártokra jellemző hiteles képet igyekszik mutatni magáról.- jegyzik meg

Az MSZP az egyetlen olyan ellenzéki párt, ami a Politico becslése alapján több mandátumot képes szerezni, mint 2014-ben, amikor 2 EP képviselői hely jutott a baloldali pártnak.  Kb. 12 százalékos támogatottsággal 3 mandátumra esélyesek, de megjegyzik, hogy  népszerűségük kis mértékű csökkenése is 2-re csökkentheti ezt a mandátum számot.

A Demokratikus Koalíciónak 1-2 mandátumot láttak esélyesnek. A Politico megállapítása szerint a Momentum, az LMP, a Mi hazánk és az MKKP nem szerez mandátumot. Ezen pártok támogatottsága összesen kb. 10 százaléknyi, ami gyakorlatilag elvész- derül ki a Politico előrejelzéséből

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here