G7 számolt be róla, hogy a német statisztikai adatokból kiolvasható, hogy továbbra is növekszik az oda kivándorló magyarok száma, mára minden 51. bevándorló az országban magyar és megdőlt egy lélektani rekord is: már több, mint 200 ezer magyar él Németországban. 

A Fidesz propaganda Németországot gyakran festi le úgy, mint egy hanyatló nyugati államot, ennek ellenére a német statisztikákból kiderül, hogy rekordokat döntöget az országban élő magyarok száma, vannak olyan német járások, ahol a lakosság 1, 5 százaléka már magyar.

A német statisztikai hivatal (Destatis) adatai alapján csak azt lehet megvizsgálni, hogy mennyi magyar állampolgár él német lakcímre bejelentkezve. Ettől jelentősen több lehet azok száma, akik Németországban dolgoznak valójában, csak nem jelentkeztek be.

Ezek a számok így is elég hátborzasztóak, ugyanis tíz év alatt a 3,4-szereresére nőtt a németországi magyarok száma, így már a teljes lakosság 0,3 százalékát teszi ki.

A kivándorlási trend a német statisztikák alapján egyáltalán nem állt meg, sőt– írja a G7. Például csak 2017-ben közel 15 ezerrel nőtt a kint élők száma, de az egyik rekord év a 2013-as 28 ezres csúcs volt.

További grafikonokat a G7 oldalán talál!

A legutóbbi statisztika alapján, már több mint egy kisebb megyényi ember, azaz  207 ezer  magyar él Németországban.

Sőt, a 401 német járásból ötben a második legnagyobb lélekszámú “migráns” csoport a magyar, 10-ben a harmadik, 13-ban pedig a negyedik.

A magyarok 59 százaléka a két déli tartományban, Bajorországban (35 százalék) és Baden-Württembergben (24 százalék) él, a harmadik helyen Észak-Rajna-Vesztfália áll (11 százalék).

Bajorországban  közel 73 ezer magyar él, ezzel a német tartomány – ha külön ország lenne – a harmadik legnépszerűbb magyar kivándorlási célpont lehetne. 2017-ben Berlinben ugrott meg a leginkább a magyarok száma, egyetlen év alatt 2,4-szeresére, 3845-ről 9405-re nőtt a számuk.

A kormány azon állítása sem bizonyult igaznak, hogy haza menekülnének onnan az emberek, vagy annyira jó az Orbán kormány, hogy tömegesen települnek vissza a magyarok, ugyanis a 2007-2009 között érkezett magyarok 92 százaléka maradt Németországban, és a 2009-2011 között érkezett magyarok 91 százaléka is ott maradt.

Arra kérünk, hogy oszd meg ezt a posztot, hogy mindenkihez eljussanak a tények a kivándorlás valós mértékéről és arról, hogy az Orbáni propaganda mennyire hazug.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here