Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az ellenzék az USÁ-ból hozott előválasztási gyakorlattal választaná ki azt a jelöltet, aki ősszel Tarlós István kihívója lehet, de az erdélyi magyarok is nyúltak már az előválasztás eszközéhez. Marosvásárhelyen így választották ki a magyar pártok a polgármester jelöltjüket.

Minden jel szerint, azok a várakozások nem fognak igaznak bizonyulni, melyek azt jósolták érdektelenségbe fog fulladni az ellenzéki pártok főpolgármesteri előválasztása, melynek az eredményét az MSZP, a Párbeszéd és DK is elfogadja.

Ma a ferencvárosi Nagyvárad téren a helyi MSZP megkezdte az ajánlások gyűjtését az ellenzéki előválasztásra. Pál Tibortól, az MSZP Ferencvárosi frakcióvezetőjétől megtudtam, hogy minden úgy lesz mint egy normál választáskor. Ugyan úgy kell ajánlásokat gyűjteni, mint mondjuk az országgyűlési voksolás esetén.

Ez kezdődött most el, az MSZP Horváth Csabát támogatja, de a pult mellett ott állt egy Párbeszédes aktivista is, aki Karácsony Gergelynek gyűjtötte a szignókat.  Ő a másik jelölt, aki részt vesz az előválasztáson.

Nem nagyon van üres járat, a pulthoz folyamatosan jönnek az emberek, Pál Tibor meg is jegyzi, kérdésünkre, hogy lényegesen nagyobb az érdeklődés az előválasztás iránt, mint amekkorára számított. Azt is elmondta, hogy egy óra alatt kb. 70-80 ajánlást gyűjtöttek, ami egy nagyon jó szám.

Itt ugye az előválasztásra lehet aláírni? -kérdezi egy a pulthoz lépő hölgy. Miután tisztázták, hogy igen Pál Tibor elmondja nekem, hogy azt tapasztalják, hogy igen csak tájékozottak az állampolgárok az előválasztással kapcsolatban. Persze technikai jellegű kérdések vannak, de azt mindenki tudja, hogy mi ennek a tétje.

Horváthnak vagy Karácsonynak írjam alá?- teszi fel a kérdést dilemmázva egy középkorú úr, mindkettőnek alá lehet válaszolják az aktivisták és majd hozzáteszik, hogy az előválasztáson eldönti, hogy kit szeretne jobban Tarlós István kihívójának. Csak menjen Tarlós- összegzi az előválasztás értelmét fél mondatban az ajánlást adó választó.

Egy másik hölgy miután aláírt hosszasan méltatni kezdi az előválasztás intézményét: na végre, hogy megkérdeznek minket is, hogy mi legyen, sokkal jobb ez így, mintha vitatkoznának. Én már eldöntöttem, hogy kire fogok szavazni az előválasztáson, de ha a másik jelölt nyer én annak is örülni fogok- mondja, majd kiegészíti azzal, csak legyenek olyan tökösek, mint most a tüntetéseken.

Sokan jöttek a pulthoz úgy, hogy már konkrét nevet mondtak, hogy ő Horváth Csabának vagy Karácsony Gergelynek akar aláírni. Ez alapján az az érzet alakult ki bennem, hogy ez koránt sem egy lefutott meccs, mind két főpolgármester-jelöltnek van támogatottsága.

Egy másik úrnak az nem volt pontosan világos, hogy most akkor be kell-e mennie az MSZP irodába regisztrálni, mint kiderült nem, mert csak azoknak kell most regisztrálniuk akik online szeretnének szavazni.

Pál Tibor azt is elmondja nekem, hogy most csak az ajánlásokat gyűjtik, szavazni az előválasztáson majd január 28. és február 3. között lehet, a Ferencvárosban például a Toronyház utcai MSZP-be lesz majd egy szavazó helység, na akkor el kell menni, de van egy honlap a www.elovalasztas2019.hu ahol az összes szavazóhelyiség fel lesz tüntetve.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here