Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Egyre szorultabb helyzetben kezd lenni az Orbán-kormány, ugyanis a Független Rendőr Szakszervezet ma kiadott egy szolidaritási nyilatkozatot melyben, kijelentik támogatják többek között a rabszolgatörvény visszavonását. Majd hosszas kritikát fogalmaznak meg a kormányzat döntéseiről, melyek hátrányosan érintették a rendőröket.

A Független Rendőr Szakszervezet ma kiadott szolidaritási nyilatkozatában azt írja, hogy  támogatja az Országos Sztrájkelőkészítő és Demonstrációszervező Bizottság (OSZDB) négypontos követelését, tehát többek között a rabszolgatörvény néven elhíresült paragrafusok visszavonását is.

Majd azt is hozzá teszik, hogy a munkavállalói jogok védelme és érvényesítése érdekében történő összefogással egyetértünk, az e célból törvényes eszközökkel fellépő szakszervezetekkel szolidaritást vállalunk.

Majd a rendőr szakszervezet megjegyzi, hogy ők is szükségesnek tartják a rendőrség személyi állományára vonatkozó munkajogi szabályok módosítását. A kormányzat 2010. óta több lépésben indokolatlanul korlátozta a hivatásos rendőri állomány alapvető jogait és növelte kötelezettségeit, anélkül, hogy a többletkövetelmények megfelelő ellentételezését biztosította volna.

Arról is ír a rendőrök érdekképviselete, hogy a tömegesen elrendelt túlórákkal a rendőröket is végtelenségig kizsigerelik. A hivatásosok számára eddig is 416 túlórát rendelhettek el évente, amibe a rendkívüli helyzetekből eredő túlszolgálat nem számít bele. 2011. óta a rendőrség állománya több mint 40 millió túlórát teljesített.

Majd kifejtik, hogy ez gyakorlatilag végtelenített túlóráztatás jelent, amit egyrészt az évek óta fennálló migrációs válsághelyzet, másrészt a rendőrség alacsony létszáma tesz szükségessé. A 100 ezer lakosra jutó rendőrök száma ugyanis az EU országok között hazánkban a legkisebb. Magyarországon 100 ezer főre csak 90 rendőr jut, miközben az Európai Unió átlaga 318.

A rendőrök helyzetét tovább rontja a szolgálatszervezés kiszámíthatatlansága, ami még a túlórák után fennmaradó kevés szabadidő felhasználásának tervezhetőségét is gyakran lehetetlenné teszi. Mindezek a körülmények teljesen szétzilálják rendőreink magán és családi életét.- teszik hozzá

Majd a lesújtó diagnózist az Orbán-kormányról úgy folytatják, hogy  kijelentik, hogy  korábban jól működő belügyi érdekegyeztetési rendszert kiüresítették. A tanácskozásokon érdemi párbeszédre nincs lehetőség, a jogszabálytervezetek véleményezésére lehetetlenül rövid határidőket szabnak, a szakszervezeti kezdeményezéseket sokszor válaszra sem méltatják.

Majd arra is felhívja a szakszervezet a figyelmet, hogy rendvédelmi illetményalapot immár 11 éve nem emelték. A hivatásos állomány illetményemelése a sikerpropagandával szemben a valóságban úgy valósult meg, hogy abból minden évben több ezer rendőr, idén már az állomány több mint 40%-a kimaradt!

A közalkalmazotti állomány 2008. óta nem részesült illetményemelésben, a számukra
2016-ban bevezetett 10 %-os rendvédelmi ágazati pótlék nem kompenzálta a
folyamatosan emelkedő megélhetési költségeket- teszik hozzá.

A rendőrség közalkalmazotti állományának jelentős részét  jelenleg minimálbéresként, vagy a szakmunkások garantált bérminimumával azonos díjazásért foglalkoztatják. A munkavállalói állományba tartozók, köztük a sokszor hivatásos rendőri munkára vezényelt fegyveres biztonsági őrök pedig még ennyi béremelésre sem számíthatnak idén.

Az 1937-ben létrehozott szolgálati nyugdíjrendszert a kormányzat 2012-ben megszüntette, a korábban nyugdíjba vonultak juttatását visszaminősítette szolgálati járandóságnak, és adófizetési kötelezettség alá vonta. Ezzel Európában egyedüliként a magyar rendőröket nem illeti meg semmiféle nyugdíj kedvezmény.

A Független Rendőr Szakszervezet – a közleményben kifejtettek alapján – egyetért az Országos Sztrájkelőkészítő és Demonstrációszervező Bizottság munkavállalói jogok védelmében megfogalmazott követeléseivel, azok érvényesítését támogatjuk, mivel magvalósításuk a rendőrség állományának érdekeit is szolgálná. Az e célokért törvényes eszközökkel fellépő szakszervezetekkel szolidaritást vállalunk!

Nos kedves olvasó, bennünk csak egy kérdés merült fel, ha Orbán még a rendőröket sem becsüli meg, akkor vajon ki lesz, aki megvédi a hatalmát, ki fog a kerítése mellett őrködni, de ennél sokkal fontosabb ki fog megvédeni minket?

Arra kérünk, hogy oszd meg, hogy mindenki lássa, a rendőrök is milyen rossz körülmények között dolgoznak!

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here