Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Hozzánk is, az Indexhez és a 444-hez, de szerintem nincs olyan hírportál, akikhez ne érkezett volna rengeteg panasz, hogy ma azaz pénteken kellett volna megérkezni a januári nyugdíjnak de nem jött.

A 444 beszámolt róla, hogy a nyugdíj folyósításának napja minden hónap 12-e. Amennyiben ez hétvégére esik, a nyugdíj a megelőző péntek hajnalban szokott megérkezni a nyugdíjasok bankszámlájára. Ez most a jelek szerint nem történt meg.

Mind az Index is és a 444 az ügyben próbálta elérni a Nyugdíjfolyósító Főigazgatóságot, de a honlapjukon megadott öt telefonszám egyikén se sikerült elérni a hivatalt. A 444 megjegyzi, hogy emailes megkeresésre se válaszoltak egyelőre.

Közben az OTP honlapján is megjelent egy diplomatikus közlemény, amiben óvatosan jelzik, hogy a hiba nem náluk van:

Az OTP Bank tájékoztatja ügyfeleit, hogy a 2019. január 11-én esedékes nyugdíjak átutalása várhatóan csak 2019. január 14-én hétfőn történik majd meg. A nyugdíjak utalása a bank rendszerétől független ok miatt csúszik. Megértésüket köszönjük.

Magyarul az állam vélhetőleg nem utalta el a nyugdíjakat ma, de az biztos, az OTP közleményéből, hogy a kormányzati oldalon van a hiba. Ezért nem kapták meg a nyugdíjasok.

Ami azért egy igen komoly kiszúrás a nyugdíjasokkal mert két ünnep után vagyunk, ilyenkor mindenki ki van költekezve. Szinte biztos, hogy sokan teljesen pénz nélkül maradnak a hétvégére. S ilyen esetekben 4 nap roppant hosszú idő.

Tehát az szinte biztos, hogy ma azaz pénteken nem fog megjönni a 2019. januári nyugdíj. Nem is emlékszünk olyanra, hogy ilyen valaha is előfordult volna tömegesen. Egy ilyen hibáért nyugaton lemond az illetékes miniszter, csak mondom…. de Orbánék semmiért se vállalják a felelősséget.

Az MSZP volt az első aki megszólalt a nyugdíj-kosszal kapcsolatban, Az MSZP-s Korózs Lajos a Facebookon közzétett videójában azt mondja, tudomása szerint új informatikai rendszerre álltak át, ezért nem érkezhettek meg időben a nyugdíjak. Utoljára 40 napja kapták meg a pénzüket az idősek (a karácsony miatt előrehozták az utalást), és mintegy 1 millió időst érinthet az elmaradt utalás.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here