Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Népszava ma reggel arról tájékoztatott, hogy információi szerint felfüggesztették két ellenzéki párt állami támogatását, a Jobbikot pedig újra több, mint százmillió forintra tervezi büntetni az Állami Számvevőszék. A Népszava megjegyzi, hogy kezdődik az Európa Parlamenti kampány

A napi lap információi szerint a Jobbik megbüntetéséről még nincs végleges döntés, egyelőre csak egy jelentéstervezet létezik, amit a Jobbik véleményezhet. Mint ismeretes a pártot a 2018-as országgyűlési választások előtt már megbírságolta az Állami számvevőszék, amit a Fidesz egy korábbi parlamenti képviselője vezet. Akkor 662 millió forintra büntették a Jobbikot tiltott kampányfinanszírozásért.

A Népszava arról számol be hogy, minden jel szerint a Momentum és a Párbeszéd állami támogatásának a folyósítását pedig felfüggesztette az ÁSZ. Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd pártigazgatója szerint a párt legutóbb októberben kapta meg az állami támogatását, 23 millió forintot, azonban most az első negyedéves támogatás, aminek hasonló összegnek kellene lennie, nem érkezett meg a párthoz.

Hasonlókról számolt be Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja, ők 12 millió és 21 millió forintot vártak, azonban a támogatás sem a párthoz, sem a párt alapítványához nem érkezett meg a határidőre.

A bírságolások indoka az Állami Számvevőszék véleménye szerint, hogy nem tudta ellenőrizni a két párt kampányköltéseit, és nem találta őket a bíróság által bejegyzett székhelyeiken sem.

Mind kettő párt akkor jelezte, hogy hivatalos székhelyváltás történt, de hiába adták be a szükséges dokumentumokat az erre illetékes bíróságnak, az fél év után sem tette meg a szükséges lépéseket és nem jegyezte át a pártok új székhelyeit.

Ráadásul a Párbeszéd december 11-én leadott minden szükséges dokumentumot az ÁSZ-nak, ahogy a Momentum álláspontja is az, hogy időben rendelkezésre bocsájtottak minden szükséges íratott az ellenőrzéshez.

A Népszavának a Momentum és a Párbeszéd politikusai is egyaránt azt mondták, hogy borzasztóan nehéz helyzetbe kerültek. Jelenleg jogászokkal vizsgálják az ügyet a Párbeszéd pártigazgatója szerint, azonban, ha nem kapják meg a támogatást, nem tudnak a munkatársaiknak sem fizetést adni.

Hajnal Miklós elmondta, hogy abban az esetben, ha nem érkezne meg továbbra sem az állami támogatás, közösségi adakozásból próbálnák megoldani az EP-kampányt, bár ekkora összeg összegyűjtésével még sosem próbálkoztak.

Oszd meg, hogy mindenki lássa, Fideszéknél a tempó megint egy kicsit ÁVH-s, érvek helyett bírságokkal próbálnak meg előnyt szerezni!

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here