Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Megalakult a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének a  Sztrájkbizottsága. Ezzel kapcsolatban volt a tanárok szakszervezeti vezetője, Szűcs Tamás az ATV Egyenes beszéd című műsorának a vendége.

Szűcs Tamás elmondta: a közeli napokban nem csak a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, de több másik szakszervezet is be fogja jelenteni a hogy megalakítja a maga sztrájkbizottságát. Elmondta azt is, hogy  a követelések összefésülésével egy országos sztrájkbizottság is létre fog jönni.

Azt is elmondta, hogy nem csak a rabszolgatörvényért lesz sztrájk. Felsorolta a sztrájktörvény megváltoztatását és az érdekegyeztetés normalizálását, amivel minden szakszervezet egyet ért.

Arra a kérdésre, hogy a pedagógusokat mennyire érinti a túlóratörvény, Szűcs Tamás azt mondta: a pedagógusok „kis rabszolgatörvénye” már régen készen van, rengeteg ingyen munkaórát dolgoznak le hetente, de ez nem csak a pedagógusokat érinti, nagyon sok más szakma is hasonló cipőben jár.

Szűcs Tamás ezután ismertette a tanárok követeléseit, amelyek között éppúgy vannak általánosak, azaz minden munkavállalót érintő pontok, mint ágazatspecifikusak, azaz speciálisan a közoktatásban dolgozókat érintők.

Különösen fontos követelésnek nevezte a szakszervezeti vezető a pedagógus életpályamodell minimálbérhez igazítását. Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a kezdő pedagógus bére a garantált bérminimumot sem éri el. Említette a cafeteria visszaállítását és a közalkalmazotti illetménytábla emelését.

Hangsúlyozta, hogy gyakran nem fizetik ki a túlórát, fontos cél, hogy ne kelljen harcolni a jogos juttatásért, azt fizessék ki.

Arra a kérdésre, hogy mennyire egységes a pedagógustársadalom a sztrájk ügyében, Szűcs Tamás azt mondta: egy felmérés szerint, amit nem a PDSZ készített, a pedagógusok 80 százaléka hajlandó lenne sztrájkolni.

A kormány média nem fog beszámolni arról, hogy a pedagógusok 80 százalékának már elege van az Orbán-kormány oktatás politikájából és a sztrájkra készül, ezért oszd meg ezt a posztot, hogy mindenkihez eljusson a hír!

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here