Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tegnap Földiák András, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának elnöke arról beszélt, hogy akár 8-900 ezren is sztrájkolhat egy hónapon belül. Közben a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete is bejelentette, hogy megalakult a sztrájk bizottság és győri Audinál is sztrájkkészültségről szólnak a hírek.

Földiák azt is elmondta, hogy kb egy hónap mire megszerveződik az országos sztrájk, hiszen azt ugyanis ágazati szakszervezeteknek kell  bejelenteni és megállapodni a még elégséges szolgáltatásokról.

A Népszava írta, hogy első ágazatként megalakult a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) sztrájkbizottsága annak érdekében, hogy a sztrájktörvény keretei között kényszeríthessék egyeztetésre a kormányt.

Szűcs Tamás a pedagógus szakszervezet elnöke elmondta, hogy egy felmérés szerint, amit nem a PDSZ készített, a pedagógusok 80 százaléka hajlandó lenne sztrájkolni.

Ma pedig bejelentették, hogy országos sztrájkra készül további nyolc szakszervezet, Összefogás néven megalapított szövetségük csütörtökön ismerteti majd az összehangolt munkabeszüntetés várható fázisait, és a közalkalmazottak 3X12 pontos követeléslistáját. Az országos munkabeszüntetést terveik szerint közel 200 ezer munkavállaló érdekében tartanák meg.

A sztrájkbejelentéshez többek között a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKKSZ), a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezete (SZÁD) is csatlakozott, de részt vesz az akcióban a rendőröket is képviselő Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (BRDSZ) is.

Közben kedden délelőtt megalakult az Országos Közszolgálati Sztrájkbizottság , amelynek létrehozója a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) 13 tagszervezete, köztük a
fenti szervezetek is.

Az ügy előzménye, hogy a közszféra szakszervezetei korábban hiába próbáltak tárgyalni követeléseikről a kormánnyal, Varga Mihály pénzügyminiszter az Orbán-kabinet nevében visszautasította a megbeszélést sürgetőt három szakszervezeti konföderációt, mondván, az érdekvédők javaslataikat vigyék csak a meglévő egyeztető fórumok elé, és próbáljanak megállapodni a munkaadókkal.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here