Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Talán elmondható az, hogy az ellenzéki pártok és a szakszervezetek leginkább a tatabányai tüntetésre koncentráltak. Nem kis kellett csalatkozniuk a tradicionális munkás-bányász városban hatalmas tömeg gyűlt össze

Ma Tatabányára szinte mindegyik párt és szakszervezet az egyik legerősebb „kártyáját” küldte. Hogy találkozzon és beszédet mondjon a nagy múltú bányászvárosba.

Az első felszólaló Tompa Andra író volt, aki  szerint a rabszolgatörvény a veszélyezteti a társadalmat, mikor hullafáradt orvosok kezébe adja az életünk, és a túlórák a minőségi időnket veszik el.

Megjegyezte hogy Orbán akkor nem foglalkozik nőügyekkel, mikor nők elnyomásáról van szó, és akkor nem foglalkozik gazdasági ügyekkel, mikor a barátja meggazdagodása miatt vonják kérdőre.

A tatabányai tüntetésen szólalt fel Kordás László, a Magyar Szakszervezetek Szövetségének elnöke is, aki kifejtette, hogy nincs rendjén, hogy a kormány kizsákmányolja az embereket.

Majd egy régi pesti vicc átalakításával szúrt oda egyet Orbánnak: „világossá kell tennünk a kormánynak, hogy nem azért dolgozunk, hogy elfáradjunk, hanem azért, hogy tisztességes bért kapjunk.”

Hangsúlyozta az is a vezető, hogy civil-szakszervezeti-ellenzéki hármas egység született, és ez az egység képes változást hozni. Ez az egység képviseli azokat, akik valódi ellenállással, valódi értékekért küzdenek.

Zárásképpen pedig kijelentette a szakszervezeti vezető, hogy egyetlen egy munkásérdekeket szolgáló törvényt sem nyújtott be a kormány, kizárólag a tőke érdekeit szolgálják.

Boross Péterné,  a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy fájó a rabszolgatörvény, azonban a közszférában más súlyos hátrányok is vannak a bérezés és a munkakörülmények területén.

Hangsúlyozta, hogy ők már meghirdették a sztrájkjukat március 14-re, és várják hogy mások is csatlakozzanak, vagy sztrájkot jelentsenek be. Felszólította a hallgatóságot „ne hagyjuk hogy a munkáltatói túlhatalom döntsön mindenről”

Majd emlékeztetett, a közszférában csak ott lehet sztrájkolni, ahol van szakszervezet, így
mindenkit felszólított, lépjen be a szakszervezetbe.

Ezután Demeter Márta, az LMP társelnöke szólalt fel, aki szerint a kormány semmibe vette a munkavállalók és a szakszervezetek követeléseit, azonban az ellenzék most együtt mozdul.

Kifejtette, legfontosabb feladatuk jelenleg a rabszolgatörvény eltörlése, azonban tennivalóik ennél számosabbak – ezután kiemelte, támogatják a sztrájkot, mint mondta, legyen sztrájk!

Majd Kunhalmi Ágnes MSZP választmányi elnöke következett, aki  feltette az adekvát kérdést, ki akarja kimosni Bayer Zsolt száját.

Megemlékezett a tüntető tömeg heterogenitásáról, miközben mind azért küzdenek, hogy a demokrácia, a jogállam és a jóléti állam ne csupán álom legyen – ezekért a dolgokért pedig rendszeresen meg kell küzdeni, mégpedig ideológiai állásponttól függetlenül, együtt – visszhangozta az összeborulás narratíváját.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke beszédében Németh Szilárdot verő legénynek titulálta, majd arról értekezett, Némethet a bíróság többször elítélte, emellett még hazudik is.
Mint mondta, tudjuk hogy Orbán és Németh azért hazudik róluk, nőkről mert félnek.

Hozzátette, Orbánék azt hitték a bejglifogyasztás közben a nép megunja majd az ellenállást, ez azonban szerinte nem következett be – ez az ellenállás pedig nem csupán a rabszolgatörvényről szól. Szabó kijelentette, addig nem hátrálnak meg, míg Orbán hatalmon van.

Szél Bernadett kijelentette, hogy Orbán és társai luxusrepülőznek, luxusjachtoznak, miközben a nép gyermekeinek heti hat napot kell dolgozniuk. Elmondta, ennek ellenére
nincs két Magyarország.

A DK-s Vadai Ágnes elmondta, majd negyven napja vár arra, hogy egy fideszes elmagyarázza neki, miért fogadták el a rabszolgatörvény – azonban a türelmük véget ért. Varga-Damm Andrea, a Jobbik képviselője pedig emlékeztetett, egy éve senki nem gondolta volna, hogy valaha egy színpadon fognak. Varga-Damm szerint ezt Orbán sem gondolta volna, azonban a miniszterelnök tévedett.

A tüntetés végén közösen elénekelték a Kossuth-indulót, majd a tömeg a tatabányai Fidesz-székház elé vonult.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here