Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Lendvai Ildikó, az MSZP korábbi elnöke Facebookon ismét egy igen kemény hangvételű írást tett közre az elmúlt hét eseményeire reflektálva. Melyben nemes ügyszerességgel levezeti, hogy Orbán országlása miért egy új görénykurzus, íme:

A baloldalinak igazán nem nevezhető Szabó Dezső kezdte „görénykurzus”-nak hívni a Horthy-rendszert, mert -mint írta- „sunyi, lop és büdös”. Görénykurzusokhoz újabban is lehet szerencsénk. Hiszen a görény méreteihez képest igencsak erőszakos ragadozó, alattomosan támad, többnyire sötétben. A legtaszítóbb olyankor, ha félni kezd: ilyenkor bűzös váladékával ken össze. A modernebb görénykurzusok e célra külön sajtótermékeket tartanak fent.

Amire a görény nem számít, az az, hogy a bűzét megelégelő bemocskoltak olykor nem hagyják magukat. Ilyen volt pl., amikor sunyin ki akarták röhögtetni az MTVA-ban éjszakázó Hadházy Ákost azzal, hogy kipécézték: a zoknija talpán lefutott a szem. „Még szimpatizánsai számára is romba dőlt Hadházy tekintélye…Hogy is lehetne rá bármilyen közfeladatot bízni?

Hadházy lyukas zoknija tehát nemcsak az övé, a teljes ellenzék reménytelenségét, leépülését is szimbolizálja”- így a görénykurzus egyik tollnoka. Mindaddig ment a zoknigate, amíg Hadházynak eszébe nem jutott, hogy zoknitalpára egy cédulát tűzzön „Európai ügyészséget!” felirattal. Soha többet nem ment rá a kamera…


Igazi görénymódszer volt az is, amikor a napokban a teljes médiaarzenáljukat felhasználva egy gimnazista lányt szidalmakkal, hazugságokkal kentek össze. Ugyan már, dehogy a használt trágár szavakkal volt bajuk -azok történetesen nekem sincsenek ínyemre. A dühös kritika nem tetszett, főleg egy fiatal szájból.

Ráfröcsköltek tehát mindent, többek között le is prolizták. Csakhogy a kislány felelt. Megtartotta második, az előzőnél erősebb és bölcsebb beszédét, amelyből a csúnya szavak már hiányoztak, az okos válasz a prolizásra viszont nem. „Ha nem lennének ezek a prolik, a haverjaidnak nem volna annyi pénze, hogy neked TV-műsorod legyen!”


A görénytámadásokban sértésnek szánták, hatásukra mégis sikerült rehabilitálni egy régi szót: proletár. Az újkorban a tulajdon híján munkaerejéből élőt jelenti, magyarul a dolgozókat, munkásokat. De a régi Rómában eredetileg a sokgyerekes szegényeket hívták így, akik javak híján gyerekeikkel vannak az állam, a közösség hasznára.


Akkor most hogy is van ez a prolizás a mi új görénykurzusunkban a fennen hirdetett népesedési célokhoz és családpolitikához képest?

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here