Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Fidesz listájáról egy bukott politikus töltheti be  az elhunyt fideszes képviselő, Hirt Ferenc parlamenti mandátumát. A Nemzeti Választási Bizottság már ki is adta neki a Fidesz-KDNP közös listájáról a mandátumot.

A Fidesz az egyik bukott politikusának, Hollik Istvánnak adta az elhunyt Hirt Ferenc listás mandátumát.  Annak ellenére kapta meg Hollik ezt a mandátumot, hogy a 2018-as választásokon egy, a Fidesz számára bivalyerős választókerületben kikapott.

Amikor a Fidesz még 2012-ben átszabta a választókerületeket, iskola példa volt a Budapest 1-es választókerület, arra hogyan csináltak maguknak tuti nyerő Fidesz-körzeteket.

A Budapest 1-es magába foglalja az I. kerületet, az V. kerületet valamint Belső-Ferencvárost és a Palotanegyedet. Ezek olyan városrészek,  ahol a Fideszen kívül  nagyon ritkán szokott nyerni más párt.

Nos Hollik István ezt a körzetet bukta el 2018 tavaszán és az LMP-s Csárdi Antalt választották meg inkább az ott élő polgárok Hollik helyett.

Azonban az elhunyt képviselő mandátumának betöltése sem ment flottul Fideszéknek, ugyanis a Fidesz és a KDNP mintha megfeledkezett volna erről. Ugyanis az első határidőig, nem jelezte az NVB-nek, hogy kinek kéri kiadni a megüresedett mandátumot az országos lista jelöltjeik közül.

Így a testület automatikusan a listán következő, 87. helyen szereplő Csizi Péternek utalta ki a parlamenti széket, aki írásban jelezte , hogy nem kívánja mandátumát átvenni.

A Fidesznek időközben leesett, hogy lehet nem ártana jelölni valakit a mandátumra és a csodás Hollik Istvánt rángatták elő a kalapból, annak ellenére hogy az országos listájuk hátsó részén, 132. helyén volt a 2018-as választásokon leszerepelt fideszes politikus .

A határozat jogerőre emelkedését követően a bukott politikus leteheti képviselői esküjét és beülhet az Országgyűlésbe, a kétharmados szavazógépbe pont jó lesz.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here