Tizenhat év telet el azóta, hogy Hofi Géza elment, most özvegye Ildikó megszólalt a Borsnak, aki elárulta sosem törődik bele, hogy elvesztette a férjét. Ugyanolyan szerelmes belé, ugyanott lakik, ugyanazok a tárgyak veszik körül, és ugyanazokat a barátságokat ápolja.

Hofi özvegye elmeséli, hogy a legendás humorista 1990 nyarán esett át súlyos infarktuson. Infarktusa után dr. Remes Péter kezelte Kecskeméten a Repülőorvosi Vizsgáló és Kutató Intézetben. Dr. Remes tizenkét évvel hosszabbította meg Géza életét – szögezi le Ildikó.

2001. novemberében katéterezték a szívét a Szabolcs utcai kórházban. Nem emlékszem, hogy rosszul lett volna, nem is mentővel vitték, nem tudom, mire fel volt ez a vizsgálat. Nem volt panasza, és az eredmény után azt mondta az orvos, ezzel lehet élni. Aztán Géza áprilisban meghalt. A szervezete eddig bírta. Megállt a szíve. Ha nyolcvanöt évesen történik, azt mondom, rendben. De hatvanöt évesen?

Ildikó soha nem felejti el az utolsó együtt töltött napot, amely tele volt élettel, jókedvvel.

Kedden elindultunk Visegrádra megnézni a nyaralót. Louis Prima szólt a rádióban, végigénekeltük az utat. Végül nem jutottunk el a nyaralóba, mert beugrottunk a kedvenc éttermünkbe, ahol sokáig maradtunk.

Egy ilyen kirándulás után fáradtan le szokott dőlni. De akkor nem, inkább hosszan telefonált számára fontos emberekkel. Utólag azt mondták, búcsúzott. De ezt csak utólag magyarázták bele, hiszen semmiféle panasza nem volt. Egyszerűen elaludt örökre. Április tizedikén, szerdán hajnalban állt meg a szíve. Kimondani is szörnyű. Géza elfáradt. Úgy halt meg.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here