Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nem az első olyan nyilatkozatot adja Theresa May brit miniszterelnök, melyben elég egyértelmű opció az, hogy Nagy-Britannia lehet még sem fog kilépni az Európai Unióból. 

A konzervatív párti kormányfő a képviselői kérdések és azonnali miniszterelnöki válaszok szokásos szerda délutáni alsóházi félórájában – az ellenzéki Munkáspárt vezetője, Jeremy Corbyn kérdésére, hogy garantálja-e a megállapodás nélküli Brexit elkerülését – kijelentette:

az utóbbi időben benyújtott képviselői módosítások célja olyan helyzet előállítása, amelyben Nagy-Britannia nem lépne ki az EU-ból a törvényben is meghatározott március 29-i határnapon.

May azt is hozzá tette, hogy szerinte a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) elhalasztása semmit nem oldana meg.

Tehát May szerint a halasztás az nem oldaná meg a felmerült problémákat, valamikor mindenképpen eljön a döntés pillanata, és a döntési lehetőségek mindig ugyanazok lesznek: megállapodás nélküli Brexit, megállapodásos Brexit, vagy a Brexit elmaradása, azaz Nagy-Britannia még sem lép ki az Unióból.

Nos ha May szerint az elhalasztás semmit nem old meg, de még is az elhalasztásra játszik, akkor az logikusan azt jelenti, hogy igazából bent maradás lehet neki a stratégiája.

Persze felmerül a kérdés, hogy na jó de volt egy népszavazás, ami azt mondja ki, hogy Nagy-Britannia lépjen ki  az EU-ból. Nos, a helyzet az más mint Magyarországon, hiszen a szigetországban csak úgynevezett véleménynyilvánító népszavazást lehet tartani, aminek igazából jogkövetkezménye nincs. (Magyarországon ügydöntő népszavazások vannak, aminek az eredményét kötelező betartani)

S mivel May vélhetően tényleg a bent maradásra játszik ezért nem is akar egy újabb referendumot, mert egy újabb kudarcos döntés végleg megpecsételné a szigetország sorsát.

Persze azt nem tudhatjuk, hogy Theresa May fejében pontosan mi van, de az biztos, ha minden áron ki akarna lépni az Unióból, nem lebegtetné lehetséges opcióként a bent maradást, hanem azt karakteresen kizárná.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here