Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2019. január 23-án 20 óra 34 perc körül eddig ismeretlen körülmények között kigyulladt A Református Egyetem kollégiuma második és harmadik emelete Budapest IX. kerületében, a Markusovszky térten.

A rendőrség lakosságvédelmi intézkedést rendelt el, melynek keretein belül több kollégistát kísértek ki az épületből. Az oltási munkálatok idejére lezárták a Köztelek, a Kinizsi, a Biblia utcát, valamint a Ráday utcát a Kinizsi és Köztelek utca között. Az Üllői úton torlódásra kellet számítani.

A háromszintes épülethez húsz járművel több mint hatvan fővárosi hivatásos tűzoltó érkezett, a rajok a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltják a lángokat, amelyek több helyiségben is felcsaptak.

A tüzet 23 órára körülhatárolták, így az nem tud továbbterjedni. Az oltást tizenöt vízsugárral végzik. Az épületből kikísért emberek melegedőbuszban várhatják meg a munkálatok végét.

A tűzoltás közben egy elhunyt embert találtak.

A Magyarországi Református Egyház Facebook-oldala szerint az épület, amelyben a tűz tombol, a református teológia egyetem Ráday utai kollégiuma, ahol 130 diák lakik. Közülük a bejegyzés szerint nem mindenki tartózkodott az épületben, mert a vizsgaidőszak alatt sokan hazautaztak.

A bejegyzésben arra kérik az épületet elhagyott vagy ott sem tartózkodott kollégistákat, hogy adjanak életjelet magukról.

A Református Egyház közleménye:

Lángokban áll a budapesti református teológia Ráday utcai kollégiuma. A tűzoltók a helyszínen dolgoznak. A környéken még mindig hatalmas a füst, ezért nem tudni, hogy valaki bent ragadt-e az épületben. A Dunamelléki Református Egyházkerület vezetése kér minden diákot, aki elhagyta az épületet, vagy ott sem tartózkodott, hogy Bogárdi Szabó István püspök mobilszámára +36302353691 küldjenek egy sms-t a nevükkel, és egy üzenettel, hogy jól vannak. Erre azért van szükség, mert a Ráday Kollégiumban 130 diák lakik, de nem mindenki tartózkodott az épületben, mert sokan hazautaztak a vizsgaidőszak alatt. Kérünk minden kollégista diákot adjon életjelet magáról az itt megadott mobilszámon! Köszönjük. Kérjük osszák meg ezt az üzenetet.

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here