forras:hvga
Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az ellenzék pártjai ismét utcára vonultak, és szerda este 6 órára hívták a híveiket az Ügyészség épülete elé. A tömeg előtt felszólaló politikusok arról beszéltek: a hatalom szintet lépett azzal, hogy a politikusverő biztonságiak helyett az ártatlan képviselők felelősségét vizsgálja- tudósított az eseményről a HVG, majd a tüntetés végén a demonstrálok egy csoportja lezárta a Nyugati téri felüljárót

A HVG szerint az eseményen sok MSZP-s zászlót lehetett észrevenni, de jelen volt az összes ellenzéki párt képviselője is a demonstráción. A portál komoly rendőri készültségről számolt be, a környező utcában is rendőrautók sorakoztak.

Az esemény leírásában az állt, a Polt Péter-vezette ügyészség hétfőn közzétett határozata „újabb mélypont a magyar jogállamiság történetében”: a bűnösök helyett a sértettek ellen indul nyomozás (azaz az MTVA épületében erőszakoskodó biztonságiak helyett a politikusok ellen)

A demonstráción felszólalt Hadházy Ákos és Szél Bernadett független, Cseh Katalin momentumos, Kunhalmi Ágnes és Gréczy Zsolt DK-s, és Tordai Bence Párbeszéd-képviselő.

Hadházy Ákos volt a tüntetésen az első felszólaló, azt mondta: a hatalom fél, és  a kutyák közül is az a legveszélyesebb, amelyik fél. A hatalom azonban végig fog menni azon az úton, amelyiken elindult, de ez az út Tádzsikisztánba, Pekingbe, Moszkvába, azaz diktatúrába vezet.

Majd Hadházy kijelentette, hogy a Polt Péter-vezette ügyészség eddig csak akkor nem cselekedett, amikor kellett volna, de szintet lépett azzal, hogy koholt vádakra hivatkozva indított nyomozást az ellenzékiek ellen.

Majd Szél Bernadett beszédében arról szólt, hogy a legfontosabb az, hogy sokan itt vannak, és támogatják őket. Hangsúlyozta, hogy összefogás kezdődött az emberek és a pártok között, de ami még fontosabb, az egyes pártok között is.

Cseh Katalin, a Momentum politikusa arról beszélt, hogy a napokban a földre festették, hogy milyen ügyek vannak, amiket nem vizsgált ki az ügyészség. A festéket ugyan lemosták, utána rengeteg kommentet kaptak arról, hogy még milyen ügyek vannak kivizsgálatlanul az ügyészségen. A festéket ugyan lemoshatják, de a bűneiket soha, mondta a Momentum politikusa.

Cseh arra is emlékeztetett, hogy a mai pillanatig nem tudjuk, honnan van sertéstelepe Kósa Lajos anyukájának, vagy hogyan lett a NER-é a Balaton. Kijelentette azt is, hogy a

magángépező Orbán Viktor pedig hiába bújik Mészáros Lőrinc vagy Tiborcz István álarca mögé, attól még Orbán Viktor marad.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke arról beszélt, hogy vacogunk, ugyan de nem a félelemtől,  hanem azért, mert már megint itt állunk ebben a hidegben, és tüntetünk. A legutóbbi döntésével az Ügyészség bebizonyította, hogy nem a jogállamiság, hanem a hatalom oldalán áll, tette hozzá Kunhalmi.

Majd arról is szólt, hogy az Ügyészség pedig a jogait gyakorló politikusok ellen kezdett nyomozásba, mentelmi joguk felfüggesztésével és büntetőeljárással fenyegetve őket, miközben a mentelmi joggal rendelkező politikusokat verő biztonsági őrök felelősségét nem vizsgálja senki, mindezzel a rendszer a nyílt és leplezetlen diktatúra szakaszába lépett Magyarországon, tette hozzá Kunhalmi.

Ezt a harcot meg fogjuk nyerni- jelentette ki Gréczy Zsolt, a DK képviselője, aki elmondta, hogy az állampolgárok és a politikusok egymásra vannak utalva. Arra is felhívta a figyelmet, hogy Polt Péter rokona Matolcsy Györgynél dolgozik, hogy is lenne itt igazságszolgáltatás?

De amikor már a magyar adófizetők pénzéből fenntartott intézményben hazudoznak, és amikor a képviselők ezt számonkérik, akkor megverik őket, akkor már nem kérdés: ma Magyarország államformája diktatúra,- jelentette ki a DK-s Gréczy.

A Párbeszédes Tordai Bence szerint, az már egy bohóckodás, amit Polt Péter csinál, bűnüldöző szerv helyett bűnözőket védő szervvé tette az ügyészséget. Az elnyomás rendszerét pedig együttműködés rendszerének nevezik, de valójában Orwell 1984 című regényében élünk már, csak nem vesszük észre, mondta Tordai Bence.

A HVG arról is beszámolt, hogy mikor véget ért a tüntetés este 7 után mintegy tíz perccel a jelenlévők közül néhány száz ember nem széledt szét, hanem együttesen megindult a Bajcsy-Zsilinszky út felé.

Ott a Nyugati téri felüljáróhoz ment, amit lezártak. Majd a rendőrök is megérkeztek, a tüntetők vezérszónokának tűnő emberhez egy rendőrhadnagynő lépett oda, aki bejelentette, hogy mindannyiukkal szemben intézkedni kezdenek.

A HVG arról ír, hogy az intézkedés alapja, hogy az úttesten vonultak, elhagyták a rendezvény területét, amivel szabálysértést követtek el. A rendőrök felszólították a helyszínen levő 50-60 tüntetőt, hogy a Lehel tér irányába hagyják el a felüljárót.

Közben az a furcsa helyzet alakult ki, mert a rendőrök  a felüljáró mindkét lejáratát elállták, ezért a tüntetők nem tudnak távozni. El akarjuk hagyni, el akarjuk hagyni, skandálja a tömeg, de nem tudják, mivel útjukat állták a rendőrök.- írja a HVG

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here