Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbán dolgozó-ellenes politikájának a következménye az 1 hetes sztrájk az Audiban, mert ahol a kormány azt a példát mutatja, hogy semmibe lehet venni a dolgozók képviseletét a szakszervezeteket, ott semmibe is fogják venni.

Ma reggel leállt Magyarország egyik legnagyobb üzeme. 1 hetes sztrájkba léptek az Audi dolgozói. Persze érdemes egy picit megvizsgálni, hogy pontosan miért is nem sikerült elkerülni ezt a drasztikus lépést.

Nos, a helyzet az az, hogy a német gyárak Németországban bivaly erős szakszervezetekkel találják magukat szemben, például a IG Metall szakszervezettel, ez a vasipari német szakszervezet, nem nagyon érdemes packázni.

A szakszervezeti vezetők beszámolójából lehet tudni, hogy Magyarországon az Audi még csak az álláspontokat sem volt hajlandó közelíteni. Mindvégig kitartott az eredeti ajánlata mellett. Úgy, hogy a szakszervezetek kimutatták, hogy egész Közép-Európában nálunk keresnek legrosszabbul a  német autó-multiknál dolgozó munkások.

Persze felmerül a kérdés, hogy ugyanaz a cég Németországban miért retteg a szakszervezetektől, Magyarországon meg még csak közelítő ajánlatot sem hajlandó tenni?

Németországban egy sztrájknak kőkemény politikai következményei is vannak, ugyanis a mindenkori német kormány pontosan tudja, hogy a dolgozók a szavazatiakkal fogják büntetni, ha cserben hagyja a munkavállalókat. Így nem egyszer fordul elő, hogy a kormány is aktívan részt vesz, hogy megállapodás szülessen egy szakszervezet és a cég között. (de ha kormányt nem is mindig, de egy erős német szocdem pártot tudhatnak maguk mögött)

Addig Magyarországon az Orbán-kormány mindent elkövetett, hogy a szakszervezeteket gyengítse, olyan törvényeket hozott, ami már a sztrájk létrejöttét is nagyon megnehezíti.  Sőt a rabszolgatörvény ellenes követeléseik kapcsán még csak asztalhoz sem volt hajlandó ülni a szakszervezetekkel.

Ezt persze, hogy látják a magyar multi cégek vezetői is és pontosan tudják, hogy Németországgal ellentétben, a magyar kormány nincs a dolgozók mögött, tehát már ebből kifolyóan is kisebb a súlyuk a szakszervezeteknek. Tehát a magyar kormány nem a dolgozók mellé állt a lépéseivel, hanem sokkal inkább a multik oldalára vagy legalábbis egy olyan légkört teremtet, ami nem munkás, hanem inkább multi barát.

Nos ezért kényszerül az Audi szakszervezet ilyen brutális 1 hetes sztrájkra, mert a nyomásgyakorlásban nincsen mögötte a kormány politikai ereje, ergo az Orbán-kormány dolgozó-ellenes politikájának a következménye ez a giga sztrájk. Azért ezt jobb ha mindenki tudja.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here