Az elmúlt hónapokban Judith Sargentini a magyar kormánypropaganda célkeresztjébe került, óriásplakátokon és Fidesz-sajtótájékoztatókon bírálták, közösségi oldalát elárasztották a magyarul írt gyalázkodó üzenetek. Mindezek miatt ma nem érezné magát biztonságban Magyarországon. A politikussal Brüsszelben készített interjút a Magyar Hang tudósítója.

Sargentini a lapnak adott interjúban elmondta, hogy  tíz éve van az Európai Parlamentben, nagyon sok időt töltött jogalkotással, sok témában ért el sikereket. Azonban az Orbáni-politikát elítélő jelentése több elismerést kapott, mint a korábbiak.

Elmondta azt is, hogy a probléma, amire a jelentése rávilágított, és feltárt, az az, hogy a magyar kormány hogyan kezeli valójában a saját polgárai jogait. Minden európai polgárnak egyenlő jogai vannak. A magyar állampolgárokat is ugyanazon jogok illetik meg, mint a holland, francia vagy belga polgárokat. Majd hozzá tette, hogy kötelességünk védeni a polgárokat a saját kormányuk részéről tapasztalható visszaélésekkel szemben is. Ez volt az, amit én feltártam. Tudom, azt mondták, hogy engem külső forrásokból támogattak, de ez nem igaz, ilyen nem történt- jelentette ki a politikus Sargentin

Majd vissza is szólt Orbán Viktornak, Judith Sargentini szerint nem ő, hanem az Orbán-kormány ellenséges a magyarokkal. És elmesélte a lapnak, hogy nemrégiben adott egy interjút egy holland televíziónak.

A holland újságírónak elmesélte a Budapesti decemberi tüntetéseket, hogy az egyesült ellenzék, közösen a szakszervezetekkel, tartott egy tüntetést Budapest közepén. A rendőrség bántalmazza a tüntetőket, és a közszolgálati média erről nem számol be. A közszolgálat nem ad minderről tudósítást. Akik nem látták közelről az eseményeket, mert például vidéken élnek, ahol csak kormányközeli napilapokhoz jutnak, azok nem szerezhettek teljes képet arról, mi történt ezen a tüntetésen. A holland újságíró ezt az egész helyzetet nem tudta elképzelni.- jegyezte meg a politikus nő

Judith Sargentini több dolgot is üzent a kormánynak. Például azt, hogy az EU tagság nemcsak előnyökkel, hanem azzal is jár, hogy be kell tartani az összes alapvető emberi jogot.

Az Európai Parlament kétharmada nagyon egyértelmű jelzést küldött a tanácsnak: fel kell lépni a magyar demokrácia eróziójával szemben. A magyar polgárok megérdemlik a jó kormányzást.- tette hozzá a politikus

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here