Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tavaly szeptemberben szavazott az Európai Unió parlamentje, arra a Saragentini-jelentésről, ami az Orbáni-politikát ítélte el. Fél év sem telt el, most az amerikai döntéshozók is hasonló megállapításokról fognak dönteni- számolt be a 444.hu

Három amerikai szenátor, a kaliforniai Dianne Feinstein, az illinois-i Dick Durbin és a connecticut-i Chris Murphy pénteken közölte, határozati javaslatot nyújtanak be az amerikai szenátusnak, hogy az ítélje el az Orbán-kormány politikáját, amiért “aláássák a demokráciát és megsértik az emberi jogokat”- írj a 444

A portál beszámol róla, hogy az amerikai szenátorok által jegyzett dokumentum a következőkre hívja fel a figyelmet a magyar kormány működése során: a bíróságok függetlenségének aláásására, a civil szervezetek korlátozására és sajtószabadság megsértésére.

A szenátorok dokumentuma kitér a magyar országgyűlési választókerületek átrajzolására is, ami szerintük úgy történt, hogy Orbán Viktor hatalmon maradását segítse, vagy a vallásszabadság megsértését (ezzel a 2011-ben elfogadott új magyar egyházügyi törvényt kifogásolja).

De arról is szó esik, hogy a kormány folyamatosan az oroszokhoz közeledik, amit szerintük sértés a magyar demokrácia számára. A javaslatban kifogásolják még többek között, a nemrég létrejött nagy egyesített fideszes médiabirodalmat. Továbbá aggályosnak tartják az Alkotmánybíróság jogainak megnyirbálását is.

Arról is írnak az amerikai honatyák, hogy “Tudatnunk kell a világgal, hogy az Egyesült Államok nem támogat ilyesfajta zsarnokságot” “Magyarország kulcsfontosságú szövetséges, de az a kihívás, amelyet az Orbán-kormány jelent a jogállam számára, aggodalomra ad okot Magyarország barátai számára”.

A határozati javaslat felszólítja Donald Trump amerikai elnököt, hogy “erőteljesen” védje meg a szabadságot és a demokratikus normákat “az Orbán-kormány támadásaitól” Magyarországon.

A Fidesz-propaganda médiája nem fog beszámolni arról, hogy már az Amerikai Egyesült Államok felsőházi parlamentében is az Orbáni-politika vállalhatatlansága a téma, ezért kérünk oszd meg ezt a bejegyzést, hogy értesüljenek erről az emberek!

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here