Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Népszava készített egy interjút Péterffy Attilával, azzal független pécsi polgármesterjelölttel, aki a rabszolgatörvény elleni tüntetések során mutatkozott be a város nyilvánosságának.

Péterffy az interjújában odaszúrt egy kemény igazságot a Fidesznek, ami szinte biztos, hogy nem csak Pécsre igaz, hanem sok tucat másik magyar településre is: A baloldali Szeged sokkal jobban áll, mint a kormánypárti vezetésű Pécs.

Pécsett a rabszolgatörvény elleni tiltakozások során állt a nyilvánosság elé Péterffy Attila, független polgármester jelölt, akit eddig már  a Momentum, az MSZP és a DK is támogatja.

A polgármester-jelölt, aki korábban a pécsi hőerőmű egykori vezérigazgatójaként is dolgozott, azt a kérdést sem kerület meg, hogy és mi lesz a többi párttal?

Biztos benne, hogy lesz Pécset teljes összefogás. A Jobbik és az LMP számára is az a fontos, hogy legyőzzük Pécsen a kormánypártok jelöltjeit. Ők is tudják, hogy teljes összefogás nélkül erre nincs esély. Bemutatkoztam nekik, ők azt mondták, adjak néhány hetet, és eldöntik, támogatnak-e. Ha jobbat találnak nálam, olyat, aki mögé az én támogatóim is odaállnának, akkor elfogadom ezt a döntést, és félreállok. A lényeg, hogy mind a 19 egyéni körzetben tudjon az ellenzék egy nyerésre esélyes, közös jelöltet állítani- vélekedett a polgármester-jelölt

Majd elmondta az ellenzéki politikus azt is, hogy Pécsnek miért van óriási szüksége a változásra. A helyi vállalkozó barátaival gyakran szóba kerül a város sorsa és ők azt látják hogy nincs gazdája a városnak, nem látszik merre akar menni Pécs, ráadásul a város gazdasága döglődik.

A riportból kiderül, hogy a pécsi beruházásokhoz nem férnek hozzá a helyi cégek, azokat olyanok csinálják, akiknek jó a kapcsolataik a kormánykörökkel.

A helyi gazdaság szereplő arról is beszéltek neki, hogy  a várost 8-10 éve kerülik a befektetők. Emiatt nincs a városnak elegendő helyiadó-bevétele, az önkormányzat eladósodott, Pécs semmibe se foghat az állam és az unió támogatás nélkül.

A problémát leginkább abban látja Péterffy, hogy sokat rontott Pécs vonzerején az, hogy a város vezetése több céget is megpróbált „einstandolni”, az is gond, Péterffy szerint, hogy Pécs irányítói tehetségtelenek a tőke idecsábításában.

Kitér arra is, hogy a fideszes városvezetés hatalmas adósságba sodorta Pécset, hogy pontosan mekkora ez az adósság, és miből jött létre, azt a városvezetés soha nem hozta őszintén nyilvánosságra, van olyan adatok, ami szerint a teljes tartozás 22 milliárd.

Szerinte, ahhoz, hogy ne képződjön újra a mínusz, a város gazdaságát kell talpra állítani. Nem szabad populista presztízsberuházásokba fogni, olyanokba, amelyek eredményeként létrejönnek a város számára finanszírozhatatlan létesítmények. A gazdasági fellendülés érdekében befektetőket kell idehozni-vélekedik

Arra a kérdésre, hogy ha megnyeri a választásokat, akkor Pécset emiatt lehet hátrány éri elmondja, – ettől nem tart. Most mit kap a kormánytól Pécs, amikor fideszes a vezetése?  A szegedi vezetést is próbálják ellehetetleníteni, de nem mennek semmire. A baloldali Szeged sokkal jobban áll, mint Pécs.

Majd arról is beszélt, hogy nem fél a karaktergyilkosságtól, az engem megerősít, mert látom, hogy félnek tőlem.- fogalmaz Péterffy Attila

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here