Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Fidesz rendszer nem elég, hogy az ellenzéki pártok forrásait és mozgásterét végtelenségig beszűkítette, de a volt fideszes képviselő által elnökölt Állami Számvevőszék zsinórba bünteti meg és veszi el a maradék kis pénzüket is az ellenzéki pártoknak, miközben a Fidesz csak egy Nemzeti Konzultációra több közpénzt használ fel, mint az ellenzéki pártok összesen egy évben működésre.

Úgy tűnik a Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP) lehet a következő párt, amelyiket megbírságolhat  az Állami Számvevőszék. Erre hívta fel a figyelmet az MKKP honlapján közzétett szombati posztja. A párt arról számol be, hogy a számvevőszék jelentéstervezete elmarasztaló állításokat tesz a szervezet gazdálkodásáról:

„A Magyar Kétfarkú Kutyapárt a jelölő szervezetnek járó költségvetési támogatást nem szabályszerűen használta fel. A választási kampány költségeire vonatkozó korlátozás betartása tekintetében nem volt átlátható és elszámoltatható. A tiltott támogatásra vonatkozó tilalmak betartása nem volt átlátható és elszámoltatható. Az egyéni jelöltek által a párt javára lemondott költségvetési támogatás felhasználása szabályszerű volt. ”

Az is kiderül, hogy az Állami Számvevőszék a kampánypénz nem szabályszerű felhasználását, illetve az átláthatóság és az elszámoltathatóság hiányát állapította meg, méghozzá az adatkérés során megadott 5 napos határidő túllépése miatt, amit 3 nappal léptek túl…

Erre válaszul az MKKP megjegyzi, hogy bár igaz, hogy a párt az adatkérés során megadott határidőt kevéssel túllépve tett eleget, de eleget tett. Emellett arra is hivatkoznak, hogy a vonatkozó törvény egyetlen szóval sem minősíti az öt munkanapos (!) határidőt jogvesztőnek, az pedig általános jogelv, hogy a jogvesztő jelleget jogszabálynak kifejezetten rögzítenie kell ahhoz, hogy a határidő elmulasztása ne legyen pótolható.

A Kutyapárt szerint ráadásul az ÁSZ magatartása volt jogsértő azzal, hogy a határidő után nem sokkal megküldött, az ellenőrzéshez szükséges adatokat, bizonyítékokat visszajuttatták a pártnak anélkül, hogy azokat figyelembe vették volna, mivel az ÁSZ-nak a határidőn túl rendelkezésére bocsátott adatokat is fel kellene használnia a jelentés elkészítéséhez.

A vicc párt azt is megjegyzi, hogy az ellenőrzés alkalmával többször kértek segítséget és információt az ÁSZ-tól arra hivatkozva, hogy az adatbekéréskor kizárólag önkéntesek végezték hobbitevékenységüket a pártnál, ám ezt az ÁSZ elutasította. Hozzáteszik azt is, hogy az MKKP elszámolása már szeptember óta nyilvános.

Az ÁSZ a közelmúltban a Párbeszédet és a Momentumot szankcionálta a költségvetési támogatás megvonásával nem szabályszerű elszámolás miatt.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here