illusztráció
Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Letartóztatták Belgrád egyik külvárosának, az Orbán Viktorral jó szövetséget ápoló jobboldali szerb párt polgármesterét, mert a gyanú szerint parancsot adott egy helyi újságíró zaklatására és a házának a felgyújtására – közölte a Vecernje Novosti című belgrádi napilap, melyet a HVG szemlézett

A szerb jobboldali politikus letartoztatásának hírét Aleksandar Vucic köztársasági elnök jelentette be péntek késő este. Mint mondta, Milan Jovanovic ellenzéki újságíró háza a múlt hónapban leégett, amikor az azóta elfogott gyanúsítottak Molotov-koktélokkal dobálták meg a házhoz épített garázst.

A támadás után az újságíró úgy nyilatkozott, azért vált célponttá, mert a városrészében tapasztalt korrupcióról mert írni.

A jobboldali szerb kormánypárt, a Haladó Párt neve akkor is felmerült a magyar nyilvánosságban, amikor Orbán Viktor haverja, Nicola Gruevszki volt macedón miniszterelnök a börtönbüntetése elől Magyarországra szökött. Több cikk is arról számolt be, hogy a szerb és a magyar hatóságok együttműködhettek a politikus szökésében

Amúgy a szerb fővárosban is hatalmas tiltakozások vannak. Az újságírót ért támadás volt az egyik oka a két hónapja tartó államfőellenes tiltakozásoknak. A tüntetők szombatonként összegyűlve azt követelik, hogy a hatóságok göngyölítsék fel Oliver Ivanovic koszovói szerb politikus meggyilkolásának az ügyét, valamint derítsék ki, ki áll az ellenzéki politikusokat és újságírókat ért támadások mögött.

Emellett azt is kérik, hogy a szerbiai közszolgálati televízió biztosítson legalább ötperces megjelenést az ellenzéknek, mert állításuk szerint a közmédiában évek óta nem szerepelhetett vezető ellenzéki politikus.

Téged kedves olvasó, arra kérünk, hogy oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa, hogy Orbán Viktor Európai szövetségesei milyen politikai kultúrát képviselnek.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here