Márky-Zay Péter, Hódmezővásárhely független polgármestere felfüggesztette a a város közgyűlés döntését a helyi újság – Fideszhez húzó – szerkesztőbizottságának felállításáról. Ezzel egy lapszámot megvédett a cenzúrától.- írja a Népszava

Márki-Zay Péter a saját Facebook-oldalán tett közzé egy bejegyzést, amelyben visszautal az általa vezetett Hódmezővásárhely csütörtöki közgyűlésére, ahol a kormánypárti többség egy szerkesztőbizottság felállításáról döntött a Vásárhelyi Valóság nevű helyi lapnál.

Mint a független politikus írja, a közgyűlés minden ellenkező erőfeszítés ellenére “ragaszkodott ahhoz, hogy a Fidesz városbeli támogatottságát kétszeresen meghaladó arányban, 80%-ban ők jelöljék ki a tagokat”, ami megerősíti, hogy “egyszerűen cenzúrázni akarják az egyetlen hiteles forrást a városban.”

A polgármester emlékeztet, a település két internetes híroldala, egyetlen rádiója, a megyei napilap, ingyenes bulvárújságok (amiből – teszi hozzá – egyet éppen most indított Orbán Viktor budapesti munkatársa, kizárólag a vásárhelyieknek), Lázár János hírharsonája és a működését nemrég felfüggesztett városi TV is “mind a Fidesz hazugságait és rágalmait szajkózza”

“Egyszerűen elfogadhatatlan számukra, hogy létezik egy felület, ahol ezen rágalmakra válaszolhatunk.”-tette hozzá.

A Vásárhelyi Valóságról szóló közgyűlési döntést aztán Márki-Zay pénteken “felfüggesztette”, ezzel az általa írtak szerint a készülő februári lapszám még a Fidesz-cenzúra nélkül fog megjelenni.

A polgármester azonban elismeri, ez valószínűleg csak egy kis időnyerésre volt elég, hiszen a végleges döntést a február 8-i közgyűlés hozza majd meg – ott pedig nem kétséges, hogy “a Fidesz ezúttal is visszaél majd a többségével.” – zárja bejegyzését a politikus.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here