Sorok az előválasztáson, Nyugati tér
Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Ma elkezdődött a fővárosban az előválasztás, január 28. és február 3. között járulhatnak az urnák elé a budapestiek, hogy eldöntsék 2019. szeptemberében ki legyen Tarlós István kihívója.

A cudar időjárás ellenére is fokozott érdeklődés mellett ma elkezdődött Budapesten az előválasztás. Az MSZP, a Párbeszéd, a DK és a Szolidaritás ezzel a Magyarországon új kiválasztási módszerrel  jelöli ki azt a személyt, aki Tarlós István potenciális kihívója lehet a 2019 őszén esedékes önkormányzati választásokon.

A választók két jelöltre adhatják le a voksukat, Horváth Csabára a II. kerület korábbi polgármesterére vagy Karácsony Gergelyre, Zugló polgármesterére.

Információink szerint a közterületen felállított szavazó helységekben nagy a részvétel az előválasztáson, nem egyszer sorok alakulnak ki, hogy az emberek leadják szavazataikat. A pártirodákon mérsékeltebb a részvétel.

Meg nem erősített értesüléseink szerint már a délelőtt folyamán átlépte az ezres nagyságrendet a szavazati lehetőséggel élők száma. Tehát minden bizonnyal hamisnak bizonyulnak azok a várakozások, amik egy-két ezres részvételt jósoltak és kijelentették hogy érdektelenségbe fog fulladni a voksolás.

Voksolás a Blaha Lujza téren

Megkérdezett szakértőnk szerint, az eddigi részvétel alapján, arra lehet következtetni, hogy az előválasztáson tízezres nagyságrendben fognak részt venni a budapestiek. Ha azt nézzük, hogy egy fővárosi nagy ellenzéki tüntetésre is ennyien mennek el, mely után az összes ellenzéki párt – joggal- azt követeli, hogy az aktuális kérdésben hátráljon meg a Fidesz, akkor kijelenthető, hogy az a jelölt aki meg fogja nyerni az előválasztást hatalmas legitimációval fog rendelkezni.

Majd a politikai elemzőnk azt is hozzá teszi, hogy éles lesz a kontraszt: van egy Tarlós István, akit a vezér Orbán Viktor egy sajtótájékoztatón jelölt ki, hogy ő a hatalom embere. S lesz egy ellenzéki “fiú”, akit pedig tízezrek. Így joggal mondhatja, majd hogy Ő pedig a nép jelöltje.

Szavazni vasárnapig lehet Budapest 33 pontján. A Hír Hugó már korábban  összeállított egy listát, hogy hol és hogyan lehet élni a szavazati joggal, melyet idekattintva érhet el.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here