Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Megint leállhatnak a lakosságnak térítésmentes ellátást nyújtó fogászati rendelők, mert a kormány nem tartotta be az ígéretét – tudta meg a Népszava, az is kiderült, hogy tömegesen fel is mondhatnak a fogorvosok.

A közfinanszírozott praxisok orvosai ismét gyűjtik az aláírásokat, újra tiltakozó akcióra készülnek. Másfél évvel ezelőtt a körzetek harmada állt le három napra, most azonban ennél jóval hosszabb tiltakozást terveznek.

Az orvosok megelégelték ugyanis azt, hogy korábbi ígéretei ellenére az Orbán- kormány továbbra sem hajlandó felszámolni az alapellátó fogászatok és a háziorvosi praxisok közötti finanszírozási különbségeket.

Pedig a fogorvosok ellátmánya töredéke annak, mint amennyit a háziorvosokra fordít az állam. Ráadásul a fogorvosoknak jóval többet kell költeniük a kezelésekhez szükséges eszközökre – állítják a tiltakozás szervezői.

Gyorsan gyűlnek a támogatók, eddig ötszázan írták alá, hogy részt vennének a demonstrációban – mondta lapnak Nagy Ákos keszthelyi fogorvos, az Országos Alapellátási Szövetség fogászati alelnöke.

Nagy Ákos szerint a fogászati kasszából 30 milliárd forint hiányzik, s ha ezt a helyzetet a kormány nem rendezi, nincs más, mint fölmondani a közfinanszírozott ellátásra kötött szerződéseket.

Arra a kérdésre, hogy mit remélnek az újabb tiltakozó akciótól, a fogorvos azt felelte:  ha a demonstrációt megint csak látszatintézkedés követi, akkor beindulhat egy olyan felmondási hullám, mint az angol állami ellátásban 2005 körül, amikor szinte nem maradtak a közfinanszírozott körzetekben kollégák.

Már most is több mint 230 fogorvosi praxisból legalább fél éve hiányzik a szakorvos. Az alulfinanszírozottság azért is érthetetlen, mert a páciensek a jelek szerint elégedettek velük.

Mint felidézte, egy saját, nem reprezentatív felmérésükből az derült ki: az emberek 80 százaléka elégedett az állami fogorvosokkal. Ugyanez a kutatás arra is felhívta a figyelmet: ott, ahol kisebb a családban az egy főre eső jövedelem az állami fogorvoshoz járnak. Nagy Ákos kitért arra is, hogy felmérésük szerint az ország több mint fele körzeti fogorvoshoz jár és nem magánhoz.

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy már a fogorvosok is tiltakoznak az Orbáni-politika ellen. Legyél szolidáris velük és oszd meg ezt a posztot.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here