Sorok a Moricz Zsigmond körtéren
Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tegnap elkezdődött a fővárosban az előválasztás, január 28. és február 3. között járulhatnak az urnák elé a budapestiek. Vasárnap 12 órakor fogják zárni a voksolást, még az nap meg lesz az eredmény, hogy ki lehet Tarlós István legesélyesebb kihívója.

Az előválasztás második napján tovább nőt a részvétel, így fokozott érdeklődés mellett zajlik továbbra is Budapesten az előválasztás. Az MSZP, a Párbeszéd, a DK és a Szolidaritás ezzel a Magyarországon új kiválasztási módszerrel  jelöli ki azt a személyt, aki Tarlós István potenciális kihívója lehet a 2019 őszén esedékes önkormányzati választásokon.

A választók két jelöltre adhatják le a voksukat, Horváth Csabára a II. kerület korábbi polgármesterére vagy Karácsony Gergelyre, Zugló polgármesterére.

Információink szerint a közterületen felállított szavazó helységekben is és a pártirodákon is nőt a részvétel az előválasztáson, a tegnapihoz képest is nagyobb sorokban állnak az emberek, hogy leadják szavazataikat. Ennek ellenére flottul és gyorsan megy a szavazás.

Meg nem erősített értesüléseink szerint ma a délelőttig már több ezres volt a részvétel. Tehát minden bizonnyal hamisnak bizonyulnak azok a várakozások, amik egy-két ezres részvételt jósoltak és kijelentették hogy érdektelenségbe fog fulladni a voksolás.

Sor a Nyugati téri szavazóhelyiség előtt

A szervezők előzetes várakozása is az volt, hogy tizezres nagyságrendben fognak részt venni a budapestiek az előválasztáson.

Tegnap megkérdeztünk egy szakértőt ezzel kapcsolatban, aki szerint az eddigi részvétel alapján, arra lehet következtetni, hogy az előválasztáson tízezres nagyságrendben fognak részt venni a budapestiek, tehát nem voltak túlzóak a szervezők előzetes várakozásai.

Elmondta azt is, ha azt nézzük, hogy egy fővárosi nagy ellenzéki tüntetésre is ennyien mennek el, mely után az összes ellenzéki párt – joggal- azt követeli, hogy az aktuális kérdésben hátráljon meg a Fidesz, akkor kijelenthető, hogy az a jelölt aki meg fogja nyerni az előválasztást hatalmas legitimációval fog rendelkezni.

Majd a politikai elemzőnk azt is hozzá teszi, hogy éles lesz a kontraszt: van egy Tarlós István, akit a vezér Orbán Viktor egy sajtótájékoztatón jelölt ki, hogy ő a hatalom embere. S lesz egy ellenzéki „fiú”, akit pedig tízezrek. Így joggal mondhatja, majd hogy Ő pedig a nép jelöltje.

Szavazni vasárnapig lehet Budapest 33 pontján. A Hír Hugó már korábban  összeállított egy listát, hogy hol és hogyan lehet élni a szavazati joggal, melyet idekattintva érhet el.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here