Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A két ellenzéki politikus mandátumának lezártát tegnap már az Országgyűlés honlapján is átvezették, ezzel hivatalosan sem országgyűlési képviselő Szávay István és Staudt Gábor. Azonban nem lesz könnyű döntés a Jobbiknak pótolni a két képviselő székét 

Tegnapi nap során hivatalosan is lemondott országgyűlési mandátumáról Szávay István és Staudt Gábor. A jobbikos politikusok  a nyilatkozataikat eljuttatták Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének – értesült a Magyar Idők.

A Hír TV november végén közölt egy videóriportot arról, hogy a harmadik parlamenti ciklusát töltő Szávay István a párt egyik tisztújító kongresszusán párttársai előtt azt állította: az előző nap lezsidózott, majd megütött egy nőt egy budapesti szórakozóhelyen, miután az azt mondta, hogy nácibűz van. A politikus megerősítette a hangfelvétel valódiságát, de hozzátette, hogy a beszélgetés során csak viccelt.

Szávay az ügy hatására saját maga ajánlotta fel lemondását, még 2018. decemberében, akkori terjedelmes lemondó levelében azt írta, „alapítóként tizenöt éve vagyok közösségünk tagja, amely iránt felelősséget érezve le kívánok mondani országgyűlési képviselői megbízatásomról is.

Az egyik legfontosabb és legnagyszerűbb dolog volt az életemben, hogy az elmúlt kilenc évben így szolgálhattam Hazámat. A továbbiakban is egy szabad, élhető és büszke Magyarországért küzdök majd, de már nem képviselőként. A mandátumomat pedig vissza szeretném adni annak a közösségnek, amelynek bizalmából azt megkaptam, és akik felé hálával tartozom az elmúlt másfél évtizedért.

Képviselőtársa, Staudt Gábor is a Facebook-oldalán magánéleti okokkal magyarázta, hogy lemond parlamenti mandátumáról. Ugyanakkor azóta a neve összefüggésbe került egy elég zavaros lengyel áfacsalási üggyel, az ügyészség utasítására az adóhatóság nyomozást rendelt el.

Minden bizonnyal a Jobbik legfőbb döntéshozó fóruma fogja pótolni a listán megüresedett két képviselő mandátumát, ez közel sem lesz egyszerű,  ugyanis a listán következő Magvasi Adrián is tavaly év végén bejelentette, hogy visszavonul a politikától. Döntését érdemben nem indokolta.

Őt Balassa Péter, a Jobbik szombathelyi politikusa valamint Sas Zoltán, a Pest megyei vecsési választókerület jobbikos jelöltje követi a listán, az utóbbi szintén nem jöhet számításba, hiszen 2018. novemberében Ő is kilépett a jobbikból, ráadásul a Sas Zoltánt követő jelölt, Pakusza Zoltán is távozott, ő az Orbáni-politikával inkább egyetértő Mi hazánk nevű mikrópárt politikusa lett.

Így a következő még a jobbikban politizáló jelölt a listán Kiss Gabriella, aki Szolnokon volt a párt polgármester-jelöltje korábban.  Az sem kizárható, hogy a Jobbik el fog térni a listás sorrendtől, ha ez így alakul akkor minden bizonnyal jó esélye van a korábbi képviselő Kocziha Tündének is vagy az ismert fogathajtónak, Bozsik Józsefnek.

A pártnak harminc napja van döntenie, ha ezt esetleg elmulasztja akkor az országos választási bizottság fogja kiosztani a megüresedett két képviselői székre a mandátumot.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here