Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbán Viktor a héten avatta fel az orosz pénzből is épült új mélykúti vágóhidat, ahol háromszázötven munkahely teremtését emlegették. Arról senki nem beszélt, hogy 400 alkalmazottnak mond fel a cég rövidesen a bezáró telepén, Mezőkovácsházán. A két telep közötti százötven kilométert kevesen tudják „áthidalni”– számolt be a  HírVidék

A Hír Vidék arról számolt be, hogy az Orbán által avatott  új víziszárnyas feldolgozó üzemmel egy cseppet sincs előrébb a magyar gazdaság. Ugyanis a cég a régebbi 400 főt foglalkoztató gyárát megszünteti.

„Ott nyit, mi zárunk” – kesergett Orbán Viktor közösségi oldalán egy kommentelő, aki alighanem a mezőkovácsházi Pannon Lúd Kft. dolgozója, majd hozzáteszi: „egy cég, két telephely: az új 350 embernek ad munkát, mi meg a régiben 400-an mehetünk az utcára”.

A héten avatta ugyanis Orbán Viktor a napi 50 ezer kacsa vagy 25 ezer liba kapacitású mélykúti vágóhidat. A Hunent Zrt. komplexuma összesen 12,6 milliárd forintba került, ennek egy részét a cégcsoport állta, a nagyobb hányadát azonban orosz banki hitelből fedezték, de a magyar kormány is kiegészítette 4 milliárd forinttal.

Orbán szerint ez a vágóhíd lehetővé teszi, hogy Magyarország megtartsa második helyét a franciák után a víziszárnyas piacon.

A Hunent Zrt. a kiskunhalasi baromfifeldolgozóból nőtte ki magát, korábban ott volt a székhelye is, ez került később Mélykútra, ahol addig csak telephely működött.

A Hunent 2012 végén vette át a Pannon Lúd Kft.-t, amely Mezőkovácsházán foglalkoztat több száz környékbelit. Most, bár a bezárás időpontját hivatalosan nem erősítették meg, de úgy tudja a portál, a hónap végével befejezi a cég az ottani működését.

Erről árulkodik a közösségi oldalon a dolgozók csoportjában tett néhány megjegyzés, amelyekből az is kiderül, hogy még a hónap közepén a kormányhivatal munkatársai tájékoztatták a dolgozókat arról, milyen üres állásokra pályázhatnak, de beszéltek képzésekről és a munkanélkülinek járó támogatásokról is.

Többeknek felajánlották, hogy Mélykúton folytassák a munkát, ám mivel a két település 150 kilométerre van egymástól, ez azt jelentené, hogy a munkával a heti egyszeri hazautazást is vállalják. Többségnek ez bizonyára gondot okoz, hiszen rengeteg kisgyermekes asszony is dolgozik a mezőkovácsházi telepen, számukra a rendszeres hosszabb távollét nem vállalható.

A Hír Vidék próbálta elérni a Hunent Zrt. igazgatóságának elnökét, Kiss Istvánt, hogy végül hány munkavállalót érint a mezőkovácsházi üzem bezárása, de a vágóhíd hétfői avatása óta még inkább elfoglalt, mint korábban. Keresték Mezőkovácsháza polgármesterét is, de neki is megbeszélései voltak egész nap.

Szóval összegzésképpen a csodás új beruházás szummája, egy máshol megszűnő gyár és több tucattal kevesebb dolgozó. Ez ám gazdaság fejlesztés Orbán módra! Nyilván ezt nem fogja feltárni az Orbán propaganda médiája, de oszd meg, hogy mindenki lássa ez ám a kész átverés!

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here