Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Rendkívüli kongresszust hívott össze a Jobbik elnöke, miután az Állami Számvevőszék újabb, több százmilliós bírságot szabott ki a pártra, a tanácskozás napirendjei között szerepel a jobbik megszűnésének lehetősége.

 

A Magyar Hang azt írja, Sneider Tamás elnök elmondása szerint két napirendet fognak tárgyalni a kongresszuson az egyik a Jobbik és frakciója megszűnésének a lehetősége,
a másik pedig a meghirdetett nemzeti ellenállás folytatása.

Sneider Tamás a hvg.hu-nak is megerősítette: összehívta a rendkívüli kongresszust és a megszűnés lehetőségeit fogják megtárgyalni.

Sneider Tamás és a teljes Jobbik frakciója ma sajtótájékoztatót tartott, ha azt mondta, hogy a csütörtökön kirótt ÁSZ büntetéssel együtt összesen már nagyjából egymilliárd forintot kellene kifizetnie a Jobbiknak.

A politikus azt is elmondta, hogy a választások óta jól látható, hogy a Fidesz szeretné megszüntetni a Jobbikot, rengeteg támadást kapott a párt mondta, hiszen a Jobbik megmaradt. Ezt vehette észre a Fidesz és ezért kaphatták az újabb  törvénytelen büntetést- véli a Jobbik elnöke

Sneider Tamás azt is elmondta, hogy az Állami Számvevőszék szerint, a Magyar Posta és a Nemzeti Adó és Vámhivatal támogatta a Jobbik kampányát. Groteszknek nevezte az Állami Számvevőszék megállapítását, majd kijelentette Tálai András, NAV elnök nem támogatta a Jobbik kampányát. (Tálai amúgy a Fidesz országgyűlési képviselője)

Arról is beszélt a Jobbik elnöke, hogy ennek a büntetésnek a hatására a Jobbiknak közel 1 milliárd forintot kellene kifizetnie, ezt a lehetetlenség kategóriájába tartozik- mondta, majd úgy folytatta, hogy ezért összehívásra kerül a Jobbik kongresszusa két fontos napirendi  az egyik a Jobbik és frakciója megszűnésének a lehetősége, a másik pedig a meghirdetett nemzeti ellenállás folytatása.

Sneider leszögezte, hogy jelen pillanatban ott tartunk, hogy a legnagyobb ellenzéki párt részérül felmerül az a kérdés, hogy tudjuk-e tovább folytatni a politikai tevékenységünket, mint Jobbik? Európa közepén idáig jutottunk.

Ha az a bírság kivetésre kerül, akkor az Európa Parlamenti választásokon érdemben nem tudunk részt venni, hiszen a kampányra egyetlen fillért sem tudunk költeni, nyilván ez a célja a Fidesznek- tette hozzá a Jobbik elnöke

Sneider később a 24.hu-nak is nyilatkozott, ahol úgy fogalmazott, ” szeretném tisztázni, hogy szó sincs arról, hogy feloszlatnánk a Jobbikot. Arról van szó, hogy felszámolhatják a pártot, ha csődbe kerül. A kongresszuson arról fogunk egyeztetni, hogy milyen lépések szükségesek ebben a helyzetben, hogy folytatható legyen a nemzeti ellenállás.” Részletekbe egyelőre nem akart bocsátkozni, bár korábban azt már cáfolni igyekezett, hogy a Jobbik egy új pártot alapítva élne tovább

Korábban mi megírtuk, a Jobbik újabb százmilliós büntetést kap, ugyanis az ÁSZ több hibát is talált a Jobbik kampányelszámolásában. A számvevőszéki megállapítás szerint nem volt átlátható, hogy a párt betartotta-e a kampányköltésre vonatkozó keretet. A főbb kifogások:

A Jobbik számviteli nyilvántartása nem támasztotta alá a Hivatalos Értesítőben 2018. június 8-án nyilvánosságra hozott elszámolását.

Az elszámolásában a bevételek között saját forrásként feltüntetett 171,0 millió Ft-ból 52,1 millió Ft-ot számviteli bizonylattal nem támasztott alá.

A kampánytörvényt megsértve az elszámolásában a kampánykiadásai forrásaként 84,3 millió Ft összegben nem valós bevételeket, hanem hitel megnevezéssel tartozásokat és szállítói kötelezettségeket jelölt meg.

Az ÁSZ szerint a párt összesen 136,4 milliós tiltott támogatást fogadott el.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here