Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az Index szúrta ki a Handelsblatt értesülését, amely szerint egy uniós diplomata a német DPA  hírügynökségnek úgy nyilatkozott, „Magyarország diplomáciai ámokfutásának eszközeivé váltunk”. Azután nyilatkozott így, hogy Magyarország nem volt hajlandó megszavazni azt a közös uniós egyezményt, aminek a célja, hogy megállítsák a Földközi-tengeren a bevándorlást az Arab Ligával tartandó hétfői tárgyalásra.

A diplomata azt mondta: a magyar kormány ideológiai okokból elutasította a kompromisszumos javaslatokat, és ezzel elszigetelte magát az EU-s államok körében. A DPA-nak egy másik diplomata is megerősítette, hogy Magyarország megvétózta a közös álláspontot.

Az EU és az Arab Liga képviselői hétfői tanácskozásukon akarják előkészíteni azt a február végi, Sarm es-Sejkben tartandó csúcstalálkozót, amelyen az uniós államok és az Arab Liga országainak külügyminiszterei találkoznak. Az EU-s országok a találkozótól azt várják, hogy a politikai és a gazdasági kapcsolatok erősítése mellett előre tudnak lépni a Földközi tengeren keresztül Európába áramló illegális migráció megállításában is.

Szijjártó Péter már január 21-én jelezte Federica Mogherini uniós külügyi főképviselőnek, hogy Magyarország nem fogadja el az EU-Arab Liga nyilatkozatot, mert az az ENSZ globális migrációs csomagjára hivatkozik, ezt pedig Magyarország nyolc másik európai uniós állammal együtt nem írta alá .

„A magyar kormánynak fel kell tennie magának a kérdést, mi érdeke fűződik ahhoz, hogy megnehezítse az EU és az Arab Liga közötti együttműködést” – mondta a DPA-nak a diplomata, aki azt is megjegyezte: a Földközi tengeren át zajló illegális bevándorlás megállítását épp Magyarország követeli, de ez nem fog menni az arab államok együttműködése nélkül.

Ez már nem az első esett, amikor a Fidesz az EU-ban blokkol egy migránsellenes javaslatot, többször kritizálta például a közös határőrizet felállítását, elemzőnk szerint a Fidesz nem akarja tartósan megoldani a migráció problémáját, mert akkor nem tudja majd mivel riogatni a magyarokat, ezért fekszik keresztbe minden hatékony megoldásnak.

Téged kedves olvasó arra kérünk oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa, hogy a Fidesz milyen képmutató politikát művel.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here