Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Több portál is beszámolt róla, hogy  Balogh János országos rendőrfőkapitány egy új kiskunhalasi határvadász-laktanya avatóján elég furcsa sokak által cinikusnak értékelt mondatokat mondott a rendőrök jövedelem problémáira

A rendőrtiszt néhány mondat erejéig kitért arra, hogy a rendőri állomány megbecsültségén is lenne mit javítani.

„Engedjék meg, hogy kinyilatkozzam, igenis tudunk arról, hogy az állományunkat foglalkoztatja a jövedelem. (…) Azt is el kell mondanom, hogy nem magyar specialitás ez, egész Európában hasonló problémákkal küzdenek a rendvédelmi szervek, legyenek azok tőlünk nyugatra vagy keletre vagy délre.” Majd arra kérte kollégáit Balogh, hogy „esküjüknek megfelelően és abban a hitben, hogy igenis a hazánkat, az itt élőket szolgálják, továbbra is tartsanak ki”.

Nem is kellett több a Facebook legnagyobb rendőr közösségének, a Zsaruellátónak, ezen mondatok után, rögtön egy mémmel válaszoltak a rendőrök a vezető kijelentéseire:

Majd a poénkodáson túl számokkal is cáfolták a rendőrvezető szavait, mint a posztban írják, reagálva az Országos Rendőr Főkapitány Úr azon kijelentésére hogy egész Európában gondot okoz a belügyi dolgozók fizetése, itt egy pár adat. Ezek nem vezetői fizetések és pótlékok nélkül, forintosítva körülbelüli összegek. A számsorból kiderül, hogy a román, cseh, szlovák vagy az olasz rendőrök is többet keresnek, mint a magyarok.

Arról is beszámolnak, hogy a a Hevesi Rendőr Kapitányságon nincs már járőr és két őrs járőrei és a KMB-sek látják el a járőrszolgálatot, majd azt is megírják, hogy  a pesti KR-be 1 nap alatt 55-en szereltek le. Hozzá téve, hogy amikor már a határon a kollégád kaját se tud venni úgy kér kölcsön fizetésig na ez a nagy probléma.

Az oldal leközölt egy teljes levelet is, melyben egy rendőr reagál aki a BRFK-nál dolgozik Balogh János szavaira:

Balogh nyilatkozata már kiverte a biztosítékot nálam is, eddig is agyaltam a leszerelésen, de már biztos vagyok benne. Amikor neki indultam ennek az útnak, hogy felszereljek rengeteg mindenen kellett végig mennem az álmom valósuljon meg. Életem volt a sport.

Mikor kezdődött a migráció 2015 nyarán, akkor elém rakták a szerződést a suliban, hogy aláírom vagy vár az utca, mert elküldenek a suliból. Ez volt minden álmom, természetesen meg sem fordult a fejembe, hogy ott hagyjam a sulit.

Mivel aláírtam Pesten egy gyors avató, hogy mindenki azt higgye itt aztán komoly dolog van és indultunk is a határra, nagy ambíciókkal, hogy majd mi megváltjuk a világot… nem így lett… szerintem emberhez nem méltó körülmények (szállás, étkezés, nem ritka 30-40 órás szolgálat a kerítés mellett, időjárási körülményeknek kitéve). Keveset is voltam itthon, plusz a sulit is be kellett fejezni, de a pénz jó volt legalább.

Suli befejeztével lehetett választani, hogy határ vagy BRFK. Adtak rá nagyjaink 15 percet, hogy döntsd, el hol is szeretnél dolgozni. Pont egy olyan döntés, ami 15 percet alatt el is lehet dönteni.

Mivel még mindig nagyon rendőr voltam, természetesen BRFK. Először jó is volt, mert ugye rendőri munkát végeztél, legalább is először azt hittem. Érkezésünkkor meg lett duplázva az ottani szerv létszáma ( 5 éve nem kaptak ember). Az első pár hónap nagyon szép és jó is volt. Aztán elkezdődtek a problémák, hogy 6-7 nap éjszaka, dolgozz egy huzamban 12-15 napot, állj egy helyben 12 órát evés-ivás wc nélkül, állandó telefonhívások, intézkedésekért való felelősségre vonások, stb.

Olyan jól sikerült az itt eltöltött idő, hogy rendszeres orrvérzés a kimerültségtől, gyomorsav az idegtől. 2 év alatt ott dolgozó állomány szó szerint lecserélődött. Szerencsémre lakóhelyemhez közeli kapitányságon volt pályázat, amit sikerült megnyerni és 3 hónap alatt elkerültem.

Azt hittem megyén jó lesz, az egészségügyi problémáim meg is szűntek. Átszerelésemkor egy 25 éve ott lévő kolléga szerelt le éppen. Sejtettem már, hogy valami itt sem kerek. Bár kevesebb az intézkedés, cserébe kitalálnak minden jót, hogy véletlenül se unatkozzon a járőr, (…) hamarosan itt hagyom a céget nekem ennyi pont elég volt belőlük. Leszerelésemkor akartam megosztani, de most értett meg bennem”

Arra kérünk, legyél szolidáris a rendőrökkel: oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa cinikus mondatok vannak, megoldás nincs hogy ne haljanak éhen!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here