Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Esztergom volt az első olyan település, amelynél a magyar társadalom azzal szembesülhetett, hogy egy felelőtlen városi politika csődközelbe sodorhat egy várost, évekre évtizedekre ellehetetlenítheti. Bele is bukott ebbe Esztergom fideszes polgármestere. De nem csak Esztergomban mutatott be a fideszes többség felelőtlen várospolitikát: Salgótarján és Pécs is nagy súlyos pénzügyi problémákat szedett össze míg a Fidesz regnált. Most újabb fideszes többségű városban mutatkoznak a pénzügyi gondok első jelei.

Míg az MSZP-s vezetésű Szegedről folyamatosan olyan hírek látnak napvilágot, hogy fejlődik épül, halad előre a város, a szomszédos megyeszékhelye Békéscsaba komoly pénzügyi problémákkal küzd, ha egyenlőre még nem is akkorákkal, mint anno Esztergom, Salgótarján vagy most épp Pécs küzd- ez derül ki a Hírvidék beszámolójából

A portál arról ír, hogy Békéscsaba költségvetésben egy komolyabb lyuk tátong, közel 400 millió forintos fedezethiányra egyenlőre nincs megoldása a fideszes többségű város képviselő-testületének.

Miklós Attila, az MSZP békéscsabai önkormányzati képviselője a Hírvidéknek elmondta, hogy  a város költségvetésének teljes fő összege közel 40 milliárd forint. Ebből az összegből kell az önkormányzatnak 2019-ben megoldania a fejlesztéseket, a működés költségeit, a kötelezően ellátandó feladatokat és az önként vállalt feladatokat is. Jelenleg azonban itt 395 millió forint a fedezethiány

Majd az ellenzéki politikus arról is beszélt, hogy ez az összeg első ránézésre nem tűnik olyan nagynak, hiszen a 40 milliárd forintnak csupán 1 százaléka a 400 millió forint. Azonban ha átgondoljuk a költségvetést, akkor rájövünk, hogy ebből az összegből kell kigazdálkodnia az önkormányzatnak a fejlesztési forrásokat, a működési költségeket, ebből kell fedezni a kötelezően ellátandó és önként vállalt feladatokat is.

Ha a tervezetet a költségcsökkentés szempontjából nézzük, nem marad más, mint az önként vállalt feladatok: ezek költségei összességében csupán 1 milliárd 300 millió forintot tesznek ki ebben az évben. Ehhez képest viszont a 400 millió forintos hiány elég nagynak tűnik – hangsúlyozta Miklós Attila.

Majd az MSZP-s politikus kitért arra is, hogy az MSZP nyitott arra, hogy közösen találjanak megoldást a város anyagi nehézségeire.

Békéscsabát 2006-ig az MSZP és az SZDSZ vezette, ekkor került először hatalomra a békési megyeszékhelyen a Fidesz. Már 2014-es önkormányzati választásokra is egyértelműen Fidesz-váltó hangulat alakult ki a városban.

Bár a Fidesz el is bukja a polgármesteri széket és egy független polgármester kerül a város élére, ám  Békéscsaba képviselő-testületébe így is fideszes többség alakul ki. (a polgármester és egy MSZP-s képviselő kivételével, az összes békéscsabai körzetben a Fidesz jelöltje nyert)

Békéscsaba jelenlegi városvezetése tehát, a független polgármesteren és a külsős alpolgármesteren kívül két fideszes alpolgármesterből áll és a város testületében stabil Fidesz-többség van.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here