Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ma, azaz vasárnap  délben zárultak az urnák az ország első előválasztásán, melyen több mint 34 ezren vettek részt. A budapesti választók egy héten keresztül adhatták le a voksaikat

Hivatalosan is megszületett annak az előválasztásnak a végeredménye, melyet az MSZP, a Párbeszéd, a DK és a Szolidaritás tartott, hogy ezzel az új kiválasztási módszerrel találják meg azt az ellenzéki főpolgármester-jelöltet, aki Tarlós István legesélyesebb kihívója lehet 2019 őszén az önkormányzati választásokon.

Az ellenzéki fővárosiak két jelölt közül választhattak, Horváth Csaba és Karácsony Gergely méretődött meg. A hivatalos információk szerint, a részvétel minden várakozást felül múlt, ugyanis az urnazárasig 34214 választópolgár élt a szavazati lehetőségével.

A voksolást nagy arányban Karácsony Gergely, Zugló polgármestere nyerte meg, ő a szavazatok közel 75 százalékát, tehát 27598 szavazatot kapott, míg Horváth Csaba a 6536 darab szavazattal második lett.

Tehát eldőlt, hogy az MSZP, a Párbeszéd, a DK és a szolidaritás Karácsony Gergely mögé sorakozik fel, ezzel egyben a zuglói polgármester lépet elő, mint Tarlós István legesélyesebb kihívója.

Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke megköszönte annak a több, mint 34 ezer budapestinek, aki részt vette az előválasztáson, hogy esélyt adott a változásra, hogy közösen megtaláljuk Tarlós István kihívóját.

Molnár arról is beszélt, hogy az őszi önkormányzati választás kulcskérdés a 2022-es országgyűlési választásokra nézve is, hogy az ellenzék milyen pozícióból fog neki vágni a kormányváltásnak. Majd azt is hangsúlyozta, hogy ennek az előválasztásnak nincsen nyertese vagy vesztese: csak nyertesei vannak, minden budapesti és minden demokrata.

Horváth Csaba gratulált Karácsony Gergelynek és biztosította, hogy mögötte áll. Karácsony Gergely pedig történelmi napnak nevezet a mai napot. Holnaptól, a hatalom emberével szemben, Tarlós Istvánnal szemben az emberek hatalmát építjük meg- mondta

Majd Karácsony kijelentette, nem az ellenzék jelöltjét kerestük az előválasztáson, hanem a budapestiekét. Horváth Csabának gesztust gyakorolva elmondta, ennek a választásnak nincsen vesztese csak győztese s biztosította, Horváth Csabát, hogy számít a munkájára.

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here