Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Azzal, hogy megnyerte Karácsony Gergely a budapesti előválasztást Tarlós Istvánnak, a Fidesz főpolgármesterének legfőbb kihívójává lépett elő. Az MSZP, a Párbeszéd és a DK közös főpolgármester-jelöltje az előválasztási győzelme után az első tévé interjúját az ATV-nek adata.

Miért mondta, hogy legyőzte a Fideszt? – kérdezte Karácsony Gergelyt, a baloldal főpolgármesterjelöltjét az ATV Egyenes beszéd című műsorában Rónai Egon. Karácsony azt válaszolta erre, hogy szerinte azt a szellemiséget győzték le, amit a Fidesz gerjeszt Magyarországon. Mint kifejtette:

ennek a szellemiségnek a része az ellenzéki pártok és az állampolgárok különböző csoportjainak egymás ellen hangolása, és az is, hogy elhitessék az állampolgárokkal, hogy a politika valami mocskos dolog.

Karácsony szerint az előválasztáson voksolók nem párt szimpátia alapján döntöttek, bár arra felhívta a figyelmet, hogy Budapesten a Párbeszéd támogatottsága a Jobbikot és az LMP-t is megelőzi. Hozzátette az ellenzéki pártok közötti választóvonal nem szabad hogy az együttműködés rovására menjen.

Karácsony Gergely szerint Magyarországon nincs valódi demokrácia. Ezt arra alapozza, hogy az Állami Számvevőszék szerinte bármikor milliárdos bírsággal tehet tönkre pártokat – utalt a Jobbikot sújtó ÁSZ-büntetésre, majd hozzátette: ne viselkedjünk úgy, mintha egy normális demokráciában élnénk.

Ha az ellenzéki pártok nem találnak egymásra, „a Fidesz röhög a markába” és az ország úgy marad, ahogy most van, mondta Karácsony Gergely.

Ami az önkormányzati választásra történő felkészülést illeti, a baloldali főpolgármester-jelölt kijelentette: az ellenzéki pártok most nem a veszteséget akarják túlélni, mint 2014-ben, hanem győzelemre készülnek. Ehhez kell a kerületekben is megtalálniuk szerinte a megfelelő jelölteket. Úgy látja: a kerületek túlnyomó többségében megvannak ezek a jelöltek, de szeretnének ebbe az együttműködésbe minél több ellenzéki pártot bevonni – ez ügyben megvárják az LMP és a Momentum testületi döntéseit.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here